19. oktobar 2023.19. okt 2023.
Foto: Dom zdravlja Bogatić

Foto: Dom zdravlja Bogatić

U okviru organizovane akcije

U Domu zdravlja Bogatić 100 pacijenata na preventivnim pregledima

Imajući u vidu da su prevencija i rana dijagnostika ključni za pozitivan ishod lečenja svake bolesti, direktorka Doma zdravlja Bogatić dr Mirjana Davidović je naglasila da će i u narednom periodu biti organizovane slične akcije
Dom zdravlja Bogatić bio je jedan od 150 na nivou cele Srbije koji su u nedelju organizovali preventivne preglede bez neophodnog prethodnog zakazivanja. U toj ustanovi 100 pacijenata bilo je zainteresovano da proveri svoje zdravstveno stanje u okviru sprovedenih dijagnostičkih procedura.

-Žene starije od 40 godina mogle su da urade ultrazvuk dojki, a organizovali smo i mamografske preglede za pacijentkinje kojima je to bilo neophodno. Kod muškaraca starijih od 49 godina obavljeni su preventivni pregledi uzorkovanja krvi za tumor marker prostate, rađen je PSA test kojim se može dijagnostikovati rani stadijum karcinoma prostate. Pacijenti kojima je to bilo neophodno upućivani su na dalju dijagnostiku. Ti nalazi će biti dostavljeni svim osobama koje su učestvovale u preventivnom programu- istakla je direktorka Doma zdravlja Bogatić dr Mirjana Davidović.

To nije prvi put da ta zdravstvena ustanova organizuje preventivne preglede, a ranije su sugrađani u okviru organizovanih akcija na isti način mogli da obave specijalističke i ultrazvučne preglede.

Imajući u vidu da su prevencija i rana dijagnostika ključni za pozitivan ishod lečenja svake bolesti, dr Davidović je naglasila da će i u narednom periodu biti organizovane slične akcije.
D.D.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa