26. oktobar 2023.26. okt 2023.
Pobede u nizu: VK Šabac Eliksir (foto: VK Šabac fb)

Pobede u nizu: VK Šabac Eliksir (foto: VK Šabac fb)

VATERPOLO: EVRO KUP

Dobar oktobar

U dva meča Šapčani ostvarili dve pobede. Jedini u Regionu sa maksimalnim učinkom. Samostalno na vrhu tabele. Na početku novembra put u Hanover
Šabac Eliksir igra nezaboravne i za srce i živce navijača ne baš dobre utakmice. Još jednom je preokretom stigao do bodova, još jednom su greške s početka meča usšešno nadoknadili domaći u nastavku, te koncentracijom u finišu stigli do pobede nad moćnim mađarskim timom.

Šabac Eliksir - BVSC 10:8 (1:3, 3:1 2:3, 4:1)
Gradski bazen. Gledalaca: 1.000. Sudije: Koutaridis (Grčka) i Burže (Francuska). Petrci: Šabac 3(2); BVSC 2(2). Isključenja: Šabac 10; BVSC 15.
ŠABAC: Živojinović, Maraš, Novaković, Repanović 2, Koptsev, Krug, Barać 1, Toholj 1, Mačić 2, Dragović 1, Stojanović 1, Korać 2(2), Gavrilović.
BVSC: Đerke, Tatrai 2, Čapo 1, Mesaroš 1, Časovzki 2, Mesaroš Junior 1, B. Gajrfaš, Kovač, Balog, Bundšuh 1, Horvat, V.Gajrfaš.


-Loše smo počeli, daleko ispod svojih mogućnosti, ali ono što nas krasi je vera u svoje mogućnosti i strpljenje da kada počne loše sačekamo svoj trenutak. Povratak smo počeli u drugoj četvrtini, a na poluvremenu napravili dogovor za trijumf. Imamo neverovatnu atmosferu i publika nas nosi i iznad mogućnosti – rekao je Andrija Korać, prvotimac Šapca.

Posle dve runde Šabac Eliksir je prvi u grupi C, jedini sa maksimalnim učinkom, a prate ga BVSC i Primorje, dve ekipe koje je porazio i učinio njihov učinak polovičnim. Na začelju bez bodova je Hanover, naredni rival čivijaša. Region bivše Jugoslavije u Evro kupu predstavljaju: Primorac Kotor, Primorje Rijeka i Solaris Šibenik. Šabac je jedini sa maksimalnim učinkom, ekipe iz Crne Gore i Istre imaju po jedan poraz i pobedu, dok je Solaris bez bodovnog salda. Uz Šapčane maksimalne su još ekipe iz Italije Ortiđa i Palermo, odnosno branilac trofeja i prvi favorit za novi naslov šampiona Vašaš.

N. Dragović (foto: VK Šabac fb)


Tempo mečeva je takav da je Šabac tri dana kasnije igrao u Beogradu, da su sledili mečevi protiv dva tima Novog Beograda, a potom, narednog četvrtka Šapčani igraju u Hanoveru ekipi kojoj su sastav i ulaganja mnogo značajniji nego rezultati ove sezone, klub za koji svi očekuju da bi mogao da „prokine“ uskoro.
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa