26. oktobar 2023.26. okt 2023.
I. Rogić levo (foto: Bokserski savez Srbije)

I. Rogić levo (foto: Bokserski savez Srbije)

BOKS: ZLATNA RUKAVICA

Rogiću zlatna rukavica

Ovdašnji bokser poneo laskavo priznanje. Dve pobede ga vodile to titule u kategoriji do 71 kg. Šabački boks ima još dva osvajača medalja
Zlatna rukavica je jedno od najznačajnijih bokserski priznanja kod nas, u sebi nosi snagu, silu, tradiciju velikih bokserskih revija koje mnogo decenija traju. Šabačka bokserska škola se može pohvaliti još jednim osvajačem u svojoj istoriji. Igor Rogić, borac iz Mačvanskog Belotića, stasao u školi BK Mačva, zaslužio je u Čačku laskavo priznanje izdvojivši se među ukupno 17 pobednika (66 boksera, 17 država).

Nastupio je u kategoriji do 71 kg. Prijavljeno je u njoj šest takmičara. Rogić je u prvom kolu bio slobodan, da bi u polufinalu savladao protivnika iz Francuske Nizara jednoglasnom odlukom arbitara. U velikom finalu pokazao je više od boksera iz Rusije Alijeva, pobedivši takođe jednoglasno.

Vredno priznanje (foto: BSS)


Šabac je zaslužio još dva odličja u Čačku, dve bronzane medalje. Među bokserima do 67 kg nastupio je Semiz Pinja Aličić, član BK Mačva koji je poražen u polufinalu od Huga Graua, reprezentativca Francukse.

Rade Joksimović je predstavljao Šabac i Srbiju u kategoriji boksera do 51 kg. Poražen je u polufinalu od Rusa Prokopieva i kao i Aličić poneo bronzano odličje.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa