Info

26. oktobar 2023.26. okt 2023.
Neshvatljivi potezi
POKRET OBNOVE KRALjEVINE SRBIJE

Neshvatljivi potezi

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) ocenjuje da je neshvatljiva odluka Vlade Srbije da za 20 odsto smanji izdvajanja za poljoprivredu u budžetu za narednu godinu.

-Smanjiti za 20 milijardi dinara ulaganja u jednu od retkih realnih grana u srpskoj ekonomiji može samo Vlada koja je potpuno izgubila kompas. Ulaganja u poljoprivredu su jedini lek za obaranje cena hrane i smirivanje inflacije. Vlada Srbije radi potpuno suprotno i donosi budžet koji je u interesu jedino uvozničkom lobiju. Politika POKS je jasna: utrostručiti ulaganja u ono što nam je Bog već dao: u poljoprivredu i u srpsku pamet u informacionim tehnologijama, jer su to jedine dve realne grane srpske ekonomije koje donose rast i poboljšanje životnog standarda svim građanima, izjavio je portparol POKS-a Božidar Katić.

Osvrnuo se i na proslavu rođendana Srpske napredne stranke u Šapcu kom je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Katić je ocenio kao nepremereno što je predsednik slavio godišnjicu stranke umesto da bude u Šumaricama, na godišnjici streljanja đaka u Drugom svetskom ratu.



-Na dan sećanja na stravičan zločin nad našim narodom u Kragujevcu, umesto da bude u Šumaricama Aleksandar Vučić je sa nateranim, ucenjenim i podmićenim članovima slavio godišnjicu stranke čiji predsednik navodno više nije. U tu svrhu stiglo je u Šabac, grad koji ga ne voli i to ne krije kažu neke procene, čak 100 autobusa iz cele Srbije. Iako oko mesta gde su slavili dok se Srbija seća streljanih đaka postoji bar tri parkinga, a na par stotina metara i autobuska stanica, autobuse su parkirali nepropisno zauzimajući dve trake puta kojim se u Šabac ulazi. Sve to ispred sedišta Policijske uprave u Šapcu. Ako je neko imao neku iluziju da je ovo država, danas bi moralo da mu sve bude jasno. Sva bahatost, mržnja prema svom narodu, prema ovom gradu, bezakonje, nestručnost, tuga i propast države videli su se danas. Nemojte to zaboraviti 17. Decembra, rekao je Katić.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa