26. oktobar 2023.26. okt 2023.
Produkt škole kluba: F. Novaković

Produkt škole kluba: F. Novaković

VATERPOLO: SUPER LIGA

Protiv moćnog NBG

Novi Beograd kandidat za evropsku titulu, domaći trofeji se podrazumevaju. Budžetom i sastavom bez premca u Srbiji. Uvek favoriti
Duel će odigrati dve ekipe koje imaju u grupi A sve pobede, dva neporažane tima i ovaj meč je direktan duel za prvo mesto u grupi na kraju prve faze kalendarom specifičnog Prvenstva. Odmeriće snage najbolji predstavnik Srbije do sada u Ligi šampiona i najbolji u Evro kupu. Ipak, iako sve ukazuje na derbi jasno je da je jedan tim favorit.

Stari grad – Šabac 5:14 (1:2, 1:4, 3:4, 0:4)
Beograd. Sudije: Balažević i Đorđević. Isključenja: Stari grad 7, Šabac 8. Peterci: Stari grad 1, Šabac 2.
STARI GRAD: Vukadinović, Šofranac, Mitrović 1, Marković 1, Ičagić, Bodiroga, Arsin 1, Gligorijević 1, Soldatović, Pantelić, Bolović, Radulović, Sretković, Marjanović 1.
ŠABAC: Živojinović, Maraš, Novaković 1, Repaanović 1, Babić 1, Krug 74, Barać 1, Stanić 2, Mačić, Dragović, Stojanović 2, Korać, Gavarilović, Tomić 2.


Novi Beograd je dvostruki uzastopni vicešampion Evrope i šampion Srbije. Oni odavno sklapaju tim s kojim žele na vrh Evrope i domaća liga nije merilo, jer su bez konkurencije. Favoriti su u svakom meču protiv svakog rivala, budžet je neuporediv sa drugim klubovima. Za njih igraju: Filipović, Dobožanov, Pijetlović, Vučinić, Lukić, Jakšić, Ćuk, Radulović, Ortega, Vlahopulos, Skoupakis... vodeća imena najboljih evropskih reprezentacija. Do sada niko nije bio ni blizu mogućnosti da ih na domaćem nivou savlada.

Šabac nije imao problema protiv Starog Grada i posle mečeva gde je, na domaćem nivou, imao ulogu blagog ili izrazitog favorita, u ovaj duel ulazi bez bilo kakve presije. U sredu je gostovao u Kupu drugi tim Novog Beograda, Vukovi, u subotu vicešampion Evrope i ovo su odlični rivali za pripremu Hanovera. Mala zanimljivost je da u derbi Šabac Eliksir ulazi sa boljim učinkom nego gosti. Šapčani su neporaženi od starta u svim takmičenjima, dok je Sabadelj u LŠ prekinuo niz Novog Beograda.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa