26. oktobar 2023.26. okt 2023.
Povratak pobedama (foto: RK Metaloplastika)

Povratak pobedama (foto: RK Metaloplastika)

RUKOMET: SUPER LIGA (M)

Za šumadijske bodove

Meč Metaloplastike i Zvezde je više decenija veliki derbi, ali u ovom trenutku je šabački tim značajno bolji i to je pokazao parket. Jedno poluvreme su Beograđani ravnopravni, već u narednom je jasno ko ima bolji i kompaktniji tim. Rutinska pobeda je pokrila žal iz Novog Sada, a već u petak sledi novi meč.

Niz teških mečeva je započeo za Šapčane. Radnički će u jednom od derbija osmog kola dočekati Metaloplastiku Eliksir. Kragujevčani svakako spadaju među bolje timove. Dugo su na okupu, nema značajnih promena u ekipi, iskusan tim je pojačan pivotmenom Davidovićem i bekom Panićem.

MP Eliksir – C. Zvezda 33:28 (14:13)
Hala “Zorka”. Gledalaca: 1.000. Sudije: Popov (NS) i Ristić (Kikinda). Sedmerci: MP: 4(4); CZ 4(4). Isključenja: MP 8; CZ 8 minuta.
MP ELIKSIR: Pavković, Dodić 10(4), Alilović 3, F. Milovanović, I. Milovanović, Gavešališlvili, Jevtić, Arsić (18 odbrana), Damnjanović 1, Pavlović 2, Brajović 8, Jovanović 5, Papović, Petrović 1, Simić 1, Dakić 3.
C. ZVEZDA: Radovanović 3, Nenadić 4, Urta, Andrejević, Trivunović, Bogunović, Majes, Matičić 6, Šmigić, Đurašković, Bujišić 6, Radovanović (9 odbrana), Šljukić 1, Pavlović 1, Kolundžić 4, Kovačević 1 (7 odbrana).


Mutavdžić, Utvić, Stanojev, Barudžić su tu, novi je i trener Petronijević, iskusni stručnjak. Način igre Kragujevca je vrlo dopadljiv treneru Metaloplastike Vladanu Matiću i često ih je hvalio tokom sezone.

-Radnički je jaka, dobra ekipa, igraju dobar i lep rukomet. Imaju odličnu kombinaciju mladih i iskusnih igrača. Svakako su među pet, šest najboljih ekipa u Srbiji i realno su jedni od kandidata za plej of – isticao je Matić govoreći o sezoni.

V. Brajović (foto: RK MP)


Delovalo je nakon poraza u Ubu i na domaćem terenu od Dinama da su ipak daleko od borbe, međutim remi protiv snažnog Partizana, u meču gde se bodu više raduje gost, podsetio je koliko mogu biti nezgodni. Metaloplastika ima pozitivan bilans prethodnoh sezona u globalu, ali je u Kragujevcu u proleće 2022. izgubljena pozicija za Evropu. Osim Lige uskoro će i Kup, a pre svega u novembru i Evro kup.
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa