26. oktobar 2023.26. okt 2023.
Izazov preokreta niza: I. Kurtušić

Izazov preokreta niza: I. Kurtušić

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Pobeda će biti lek

Neplaniran poraz u Novom Sadu. Gol u nadoknadi vremena. Grafičar imperativ za prekid serije slabijih rezultata
Varga je izmakao pažnji Ugiagbe, ubacio se između njega i Stevanovića, asistirao na peterac spretnom Abrahamu koji je savladao Gočmanca. Sve se to dogodilo u 93. minutu i u tome staje opis najzanimljivijeg trenutka meča u Čelarevu. Novi Sad je uspeo da savlada Mačvu, sebi popravi položaj, a Mačvi produbi brige nakon drugog meča bez boda i gola u nizu. Oseća se nedostatak nosioca navale Luke Pejovića, a posebno Pavla Radunovića. Pad efikasnosti je primetan, a logično da trpe rezultati zbog toga. Posle Dubočice Mačvu je savladao i Novi Sad i sada je na ispitu samopouzdanje pred gostovanje Grafičara.

Novi Sad – Mačva 1:0 (0:0)
Čelarevo. Gledalaca: 400. Gl. sudija: L. Pešić (Kruševac); pomoćnici: Piljak (Kruševac) i Jovanović (Beograd). Strelac: Abraham u 90+3. minutu. Žuti kartoni: Čolić, Rac, Abraham (NS); Vraštanović, Novaković i Jovović (Mačva).
N. SAD: Đulčić, Varga, Krstić, Čolić, Rac (Abraham), Furtula (Vlalukin), Serdar (Stojanović), Vrekić (Mitrović), Jevremović, Mabula, Blagojević.
MAČVA: Gočmanac, Jovanović, Ristivojević , Jevtić, Stevanović, Vraštanović (Jovović), Novaković (Dimitrijević), Peace (Ugiagbe), Ristić (Marković), Petrović, Abdullahi (Đorđić).


Nema dileme da je Mačva mnogo bolja od Grafičara, Beograđani deluju kao idealan tim da se prekine loša serija. Počeli su sa dve pobede, a potom u narednih deset utakmica nisu nijednom pobedili, uspeli su četiri puta da remiziraju i što je interesantno, sva četiri puta na gostovanju. Sedam od ukupno deset bodova osvojili su van svog terena što je znak upozorenja. U mladom timu prednjači Andrija Maksimović, strelac gotovo polovine golova.

N. Jovanović u prodoru


Mačvi se vraćaju suspendovani igrači, no Vraštanović i Novaković su sada van stroja. Luka Pejović je bio na klupi protiv Novog Sada. Prethodne sezone je protiv B tima Zvezde, kada je bio mnogo jači, osvojila jedan bod, ali je odnos snaga sada drugačiji.

D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa