26. oktobar 2023.26. okt 2023.
Pred meč u Nišu: ŽRK Medicinar (foto: Medicinar fb)

Pred meč u Nišu: ŽRK Medicinar (foto: Medicinar fb)

RUKOMET: SUPER LIGA (Ž)

Šampion u Zorki

Medicinar se odlično nosio sa favoritovanim Nišlijkama u Nišu, ali nije imao snage da osvoji neki bod, pre svega zahvaljujući golmanki Niša i čak četiri neiskorišćena sedmerca Šapčanki. Sada je pred izabranicama Nenada Tešić dvomeč u Šapcu protiv dve realno najbolje ekipe u Super ligi i dva glavna kandidata za titulu. Onaj veći kandidat, onaj koji dobro zna kako je osvajati šampionate u nizu, prvi dolazi u Šabac. Reč je o Jagodini.

Naisa – Medicinar 27:25 (18:15)
Niš. Gledalaca: 250. Sudije: B. Kolavčić i I. Kolavčić (oba Beograd). Sedmerci: Naisa 5(5), Medicinar 9(5). Isključenja: Naisa 12, Medicinar 12 minuta.
MEDICINAR: Jarić, Jovanović 4, Obradović, Radić, Radović 3(1), A. Vasić 4, Lacković 1, T. Vasić 1, Cvejić (5 odbrana), Blagojević 4(3), Stević, Dragosavljević 4, Mandić 4, Rakić, Jakovljević (4 odbrane).


Jagodina je već dugo u vrhu ženskog rukometa, u pet prethodnih sezona samo u jednoj nisu bile šampionke. Njihov princip je da trener ostaje, Dragan Markov, dok se promene dešavaju u igračkom kadru, ali se to ne odražava na rezultate. Ovog leta je bilo mnogo odlazaka, mnogo i dolazaka. U dresu Jagodine će biti poznata imena Šapčanima, četiri nekadašnje igračice Medicinara: Tamara Kojić, Helena i Emilija Petrić, ponikle u školi šabačkog kluba, potom Srna Sukur, kao i unuka slavnog šabačkog rukometaša Petra Fajfrića, Nora Fajfrić, koja je u Jagodinu došla iz Norveške, još jedna internacionalka, dve igračice Bekamenta... Iako su faktički na novom početku, još jednom su dominante. Pobedili su rivale u borbi za titulu; Bekament i pre svih Inđiju, jedini bod ispustile u Nišu i sve silne promene nisu uočljive.

Medicinar vodi borbu sa mladošću ekipe i povredama. U ekipu se vratila Aleksandra Vasić, na svakom meču neka od rukometašica pretrpi lakšu povredu, a roster nije veliki što utiče na rotaciju. Nakon Jagodine dolazi drugoplasirana Zvezda i na koncu prvog dela gostovanje u Kruševcu.
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa