Инфо

26. октобар 2023.26. окт 2023.
Несхватљиви потези
ПОКРЕТ ОБНОВЕ КРАЉЕВИНЕ СРБИЈЕ

Несхватљиви потези

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) оцењује да је несхватљива одлука Владе Србије да за 20 одсто смањи издвајања за пољопривреду у буџету за наредну годину.

-Смањити за 20 милијарди динара улагања у једну од ретких реалних грана у српској економији може само Влада која је потпуно изгубила компас. Улагања у пољопривреду су једини лек за обарање цена хране и смиривање инфлације. Влада Србије ради потпуно супротно и доноси буџет који је у интересу једино увозничком лобију. Политика ПОКС је јасна: утростручити улагања у оно што нам је Бог већ дао: у пољопривреду и у српску памет у информационим технологијама, јер су то једине две реалне гране српске економије које доносе раст и побољшање животног стандарда свим грађанима, изјавио је портпарол ПОКС-а Божидар Катић.

Осврнуо се и на прославу рођендана Српске напредне странке у Шапцу ком је присуствовао и председник Србије Александар Вучић. Катић је оценио као непремерено што је председник славио годишњицу странке уместо да буде у Шумарицама, на годишњици стрељања ђака у Другом светском рату.



-На дан сећања на стравичан злочин над нашим народом у Крагујевцу, уместо да буде у Шумарицама Александар Вучић је са натераним, уцењеним и подмићеним члановима славио годишњицу странке чији председник наводно више није. У ту сврху стигло је у Шабац, град који га не воли и то не крије кажу неке процене, чак 100 аутобуса из целе Србије. Иако око места где су славили док се Србија сећа стрељаних ђака постоји бар три паркинга, а на пар стотина метара и аутобуска станица, аутобусе су паркирали непрописно заузимајући две траке пута којим се у Шабац улази. Све то испред седишта Полицијске управе у Шапцу. Ако је неко имао неку илузију да је ово држава, данас би морало да му све буде јасно. Сва бахатост, мржња према свом народу, према овом граду, безакоње, нестручност, туга и пропаст државе видели су се данас. Немојте то заборавити 17. Децембра, рекао је Катић.

Најновији број

16. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa