16. novembar 2023.16. nov 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

U prisustvu predstavnika Privremenog Organa grada Šapca, uprave i članova VK „Šabac“

Svečano pušten u rad šabački olimpijski bazen pod balonom

Investicija grada vredna 42,5 miliona biće od koristi svim generacijama, profesionalcima, sportistima i rekreativcima, a prvenstveno najmlađima
Šabački olimpijski bazen pod balonom svečano je pušten u rad u ponedeljak u prisustvu predstavnika Privremenog organa grada Šapca (PO), uprave i članova Vaterpolo kluba „Šabac“. Kako je istakao predsednik PO i nosilac liste „Aleksandar Vučić“- Šabac ne sme da stane“ dr Aleksandar Pajić, investicija grada vredna 42,5 miliona biće od koristi svim generacijama, profesionalcima, sportistima i rekreativcima, a prvenstveno najmlađima.

Za sve sugrađane
-Vidite kakve smo uslove stvorili za naše najmlađe, ali i za sve građane Šapca. Ovo je prelepa investicija grada. Govorili smo da je stvaranje infrastrukture i uslova za bavljenje sportom prioritet nove gradske vlasti i u tome smo istrajali. Uradili smo prvo kompleks otvorenih bazena, zatim solarnu elektranu, smanjili cenu potrošnje električne energije, odnosno račune na godišnjem nivou za oko 30 posto i sada smo investirali u balon kojim smo natkrili olimpijski bazen i omogućili dupliranje kapaciteta u zimskom periodu, u ovim danima kada nije leto i kada nije moguće koristiti bazen bez grejanja. Ovde je sve priključeno kompletno toplom vezom, spojeni su zatvoreni i balon bazen, vidite koliko su prelepi uslovi. Imamo mogućnost korišćenja dnevnog svetla, jer je ovo jedan od modernijih balona- rekao je Pajić i dodao da će kad dođe lepo vreme balon biti skinut i bazen korišćen kao i ranije.

Foto: "Glas Podrinja"


Veći komfor svih korisnika
-Želja nam je da svi građani Šapca imaju mogućnost da dođu i koriste šabačke bazene. Napravićemo pogodnosti za ugrožene kategorije stanovništva, penzionere, decu. Šabac ne sme da stane. Time pokazujemo veliku odgovornost prema građanima Šapca i onima koji žele da se bave sportom. Siguran sam da je ovaj projekat jedan od najlepših u državi i planiramo da u tom pravcu nastavimo da radimo i u budućnosti- poručio je Pajić.

Foto: "Glas Podrinja"


Kako je naveo kandidat za odbornika na listi „Aleksandar Vučić“- Šabac ne sme da stane“ Mile Isaković, ovakav način rada bazena omogućiće bolju organizaciju i veći komfor svim korisnicima.

-Mislim da će pravu korist građani tek da vide, jer će tokom zimskih meseci moći da koriste bazen i neće dolaziti do „sudaranja“ obuke neplivača i treninga Vaterpolo kluba. Ovako je mnogo komfornije i komotnije. Još sam pod utiskom toga kako je sve urađeno, mislim da fenomenalno izgleda- naglasio je Isaković.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa