16. novembar 2023.16. nov 2023.
S. Aličić (foto: BSS)

S. Aličić (foto: BSS)

BOKS: EVROPSKO PRVENSTVO DO 22 GODINE

Šapčani spremni

Budva je domaćin Evropskog prvenstva za boksere do 22 godine, odnosno mlađe seniorke i seniore, a među reprezentativcima Srbije su i šabački boskeri, svima poznata imena Semiz Aličić (Mačva) i Omer Ametović (Sombor).

Ukoliko u kategoriji do 67 kg ovog dana (16. novembra) boksuje Semiz Aličić, to znači da je uspešno prebrodio u utorak Slovaka Adolfa Staneka. Tekst koji čitate nastao je pre starta ovog duela. Ukoliko je Semiz slavio do medalje ga deli još samo jedna pobeda, a četvrtfinalni protivnik je pobednik meča Hrvata Fabijana Tomkića i Moldavca Vladisalava Gudzia.

O. Ametović (foto: BSS)


U ringu će u četvrtak, 16. novembra, svakako biti Omer Ametović, predstavnik Srbije u kategoriji do 51 kg. Prvi trijumf obezbeđuje medalju. Rival dolazi iz Portugala, reč je o Edgaru Leandru Monteiri. Pobednik ovog meča plasiraće se u polufinale i čekati u meču za finale boljeg iz duela Roberta Patera iz Rumunije i Rudolfa Garbojana iz Jermenije.

Srbiju u Budvi predstavlja još četvorica boksera i dve dame. Camović (60 kg), Šendrik (63,5), Nikolić (71 kg) i Memić (75 kg), kao i Kristina Nađ Varga (48 kg) i Sara Ćirković (54 kg). Sve ih predvodi selektor Milan Piperski. Ovo prvenstvo je i odlična priprema za narednu godinu i Evropsko seniorsko prvenstvo u Beogradu.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa