16. novembar 2023.16. nov 2023.
P. Gavrilović (foto: VK Šabac Eliksir)

P. Gavrilović (foto: VK Šabac Eliksir)

VATERPOLO: DOMAĆA TAKMIČENjA

Novi Beograd opet

Nijedan tim u Srbiji ne voli da često na suprotnoj strani ima Novi Beograd, prvog favorita za titulu šampiona Evrope, a fortuna u tom smislu nije naklonjena Šapčanima, te češće od ostalih moraju na megdan najjačem timu. Najpre su dospeli u grupu sa njima, odigrali odličan, pravi derbi meč u Šapcu, potom su prethodnog vikenda odigrali meč četvrtfinala Kupa, sada je vreme i za prvenstveni okršaj u Beogradu.

Šabac – Novi Beograd 8:10 (4:1, 0:2, 2:3, 2:4)
Gradski bazen. Gledalaca: 900. Sudije: Kiš i Raković Isključenja: Šabac 13, Novi Beograd 13. Peterci Novi Beograd 1(1)
ŠABAC: Živojinović, Maraš, Novaković 2, Repanović, Kopcev, Krug, Barać 2, Stanić, Mačić 1, Dragović, Stojanović 2 Korać 1, Gavrilović, Toholj.
NOVI BEOGRAD: Dobožanov, Martinović, Skumpakis 1, Granados 2, Ćuk 2, Pijetlović 1, Drašović, Jakšić 2(1), Perković, Filipović 1, Lukić, Vlahopulos 1, De Mikelis, Radulović.


Šapčani su u ligaškom okršaju bili ravnopravni do finiša, u Kupu si „čivijaši“ bili tim koji je veći deo meča imao i prednost, u jednom trenutku i plus tri, uz nedosuđen petarac. Ipak isključenja i umor su učinili svoje, te je prevagu odnelo iskustvo i duža klupa.

U Super ligi su Novobeograđani neprikosnoven i žele treći trofej u nizu, Kup ne zvuči toliko važno, no to je trofej koji nisu osvojili, te ne manjka motivacije. Sledi im ubrzo i vrlo važan meč protiv Breše u Ligi šampiona gde bi im pobeda osigurala mesto u četvrtfinalu. Ipak, imaju po sastavu dva snažna tima i neće u toj meri uticati zgusnut raspored.

A. Mačić (foto: VK Šabac Eliksir)


Najvažnije za plej of borbu Šabac Eliskir je ostvario kroz dve pobede nad Partizanom (jednom posle peteraca) i važno je sada biti najbolji mogući protiv Zvezde, Radničkog i Vukova u nastavku domaće Lige. To je jedini put da bude još utakmica protiv Novog Beograda, ali u polufinalu ili finalu plej ofa.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa