16. novembar 2023.16. nov 2023.
L. Pejović u duelu

L. Pejović u duelu

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Tmurno na nebu Mačve

Novi neuspeh. Još jdan meč bez postignutog gola. Najslabija forma u celoj ligi. Zaliha još dovoljna da ne bude brige. Problem u navali. Četiri preostala meča usmeravaju prolećne ciljeve
Još je sivo na nebu Mačve i u crveno-crnoj svakodnevici. U Odžacima meč kakav je domaćin planirao. Još jednom su sačuvali svoju mrežu, a onda najbolji strelac pogodi za velika tri boda najvećeg iznenađenja sezone.

Tekstilac – Mačva 1:0 (1:0)
Odžaci. Gledalaca: 100. Gl. sudija: M. Milenković; pomoćnici: Hrutka i Jovičić (svi Beograd). Strelac: Zulfić u 29. minutu. Žuti kartoni: Sredojević i Jovanović (Tekstilac); Sladojević (Mačva).
MAČVA: Gočmanac, Marković, Sladojević, Ristivojević, Savković, Vraštanović, Jovović, Novaković (Mićanović), Mijailović (Ugiagbe), Ristić (Petrović), Pejović (Branković).


Mačva je nakon petnaest kola na poziciji deset, a forma u poslednjih pet kola je najslabija od svih u ligi. Ona je jedini tim koji u tom periodu, tačnije tokom oktobra i u tekućem delu novembra nije zabeležio nijednu pobedu. Istovremeno je eliminisana i u Kupu Srbije. Poslednju pobedu Šapčani su ostvarili još 30. septembra protiv Jedinstva 1:0.

I. Kurtušić


Neposredno pre pada forme i pada na tabeli, Šapčani su bili tim u najboljoj formi sredinom polusezone, a u jednom trenutku je bila i na drugom mestu, odmah iza OFK Beograda koji od starta nema konkurenciju. Od poraza od Leskovčana na domaćem terenu mnogo faktora je uticalo da Mačva otpočne pad uz neupitno slabije nastupe. Težu povredu je doživeo najbolji napadač i strelac tima Pavle Radunović, usledile su suspenzije igrača zbog četiri žuta kartona, druge povrede, situacija sa Peaceom, kao i greške koje su kvarile periode dobre igre i odnosile bodove.

Odbrana u vrhu
Veliki je disbalans između odbrane i napada. Defanziva Mačve je još među najboljim u ligi. Bolja je samo odbrana Tekstilca, jednako dobra koliko i Smedereva, a bolja od OFK Beograda, međutim efikasnost je problem. Samo su Metalac, Mladost i Sloboda postigle manje golova od crveno-crnih.


Zaliha bodova s početka Mačvi donosi poziciju u sredini i dostižan zaostatak za plej of pozicijom, međutim u preostala četiri kola mora pokazati više ekipa Kurtušića. Slede dueli protiv Kolubare u Šapcu, potom lokalni derbi protiv Radničkog u Sremskoj Mitrovici, duel protiv Smedereva, tima iz vrha, na domaćem terenu i gostovanje fenjerašu u ovom trenutku, novosadskoj Mladosti.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa