16. novembar 2023.16. nov 2023.
M. Repanović (foto: VK Šabac Eliksir)

M. Repanović (foto: VK Šabac Eliksir)

VATERPOLO: EVRO KUP

Rijeka prva meč lopta

Pobedom u Rijeci Šabac Eliskir stiže na korak od četvrtfinala. Primorje samo pobeda čuva u igri. Rivali izjednačeni, drama u prvom meču. Obe ekipe i dalje žele u narednu fazu. Šapčani bez Maraša
Još je u sećanju i dugo će se pamtiti drama iz prvog kola Evro kupa i duela Šapca i Primorja na Gradskom bazenu. Tri četvrtine je Primorje delovalo moćno, a Šabac Eliskir igrao slab meč, a onda u poslednjih osam minuta su domaći pokazali šta znači moćan i kompaktan tim, nadoknadili zaostatak i osvojili prve bodove. Taj meč je nagovestio da su Riječani mlad, no i vrlo snažan tim koji nema slučajno velike ambicije. Potvrda je ubrzo stigla i kroz pobedu nad Hanoverom.

Strategija za Primorje: N. Ličanin (foto: VK Šabac Eliksir)


Rijeka voli vaterpolo i Primorje je jedan od miljenika grada, te je i bazen u Istri njihova snaga koju će pokušati da iskoriste večeras (16. novembar, od 20 časova). Uprkos ubedljivom porazu u Budimpešti forma je u usponu. Nakon Šapca su uspeli da pobede Hanover, dva puta odličnu Mladost iz Zagreba, potom rutinski Solaris, izbore plasman na finalni turnir Kupu Hrvatske i jedini poraz bio je u Budimpešti. Brguljan i Burburan su u najboljoj formi i verovatno najveća opasnost.

-Vrlo važan meč u Rijeci. U prvom meču smo pokazali da možemo protiv Primorja, a oni da su vrlo kvalitetni, te je realno da bude još jedna neizvesna utakmica, protiv mlade i brze ekipe sa nekoliko iskusnih igrača. Nadam se našoj pobedi koja bi nas dovela na korak od velikog uspeha – istakao je Nebojša Toholj.



Šabac Eliksir mora u Rijeci bolje nego u Hanoveru, posebno posmatrano kroz nastup u prva dva perioda koja se ne smeju ponoviti. Za raliku od Nemačke, vraća se u tim Stojanović, Korać je u usponu forme, a motiv više je prilika da eventualnom pobedom Šapčani eliminišu Primorje, a sebe dovedu na korak od cilja. Rijeka ne sme da dozvoli poraz i samo pobeda im čuva realne šanse za četvrtfinale. U Hanoveru igraju Vaspo i Budimpešta, jednako neizvestan duel. Nakon četiri kola će biti sve mnogo jasnije ili potpuno neizvseno u najizjednačenijoj grupi.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa