16. novembar 2023.16. nov 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Manifestacija „Vinaverov svet 2023“ u Šapcu

U znak sećanja na Stanislava Vinavera

Manifestacija „Vinaverov svet 2023“ biće održana 17. i 18. novembra na više lokacija u Šapcu. Biblioteka šabačka, Narodni muzej u Šapcu i Muzička škola „Mihailo Vukdragović“ učestvuju u realizaciji bogatog programa
Manifestacija „Vinaverov svet 2023“ biće održana 17. i 18. novembra na više lokacija u Šapcu. Ustanove kulture pripremile su bogat program posvećen Stanislavu Vinaveru, istaknuto je na konferenciji za novinare u Gradskoj kući.

Kao uvertira u „Vinaverov svet 2023“ u sredu, 15. novembra, u Biblioteci šabačkoj održano je predavanje Nenada Gugla pod nazivom „Dijamantski umovi“, a svečano otvaranje Manifestacije planirano je za petak u Narodnom muzeju kada će po prvi put u Šapcu biti predstavljena dela Momčila Mome Antonovića.



-Moram da napomenem da sve ono što radimo je samo jedno skromno uzdarje čoveku koji nas je svojim životom i stvaralaštvom nesebično zadužio. I ne samo nas, već i pokoljenja koja će doći iza nas. Zbog toga smo se trudili da osmislimo sadržajan program koliko je Vinaverova ličnost bila svetrana i široka – istakla je Aleksandra Pavlović direktorka Fondacije „Stanislav Vinaver“.

Gradske ustanove kulture programom odaju počast i neguju sećanje na književnika, prevodioca, eruditu, novinara i diplomatu.

Foto: "Glas Podrinja"


-Gde reč prestaje, muzika nastavlja. U ime Fondacije pozivam građane i sve ljubitelje muzike, kulture da u subotu, 18. novembra dođu u Muzičku školu na promociju monografije „Stanislav Vinaver i muzika“ i koncert. Aneta Ilić, sopran, pijanista Vladimir Gligorić i bariton Vuk Zekić izvešće program baziran na Vinaverovim stihovima, dok je muzika u savremenom duhu – navela je Sonja Živković, članica Upravnog odbora Fondacije „Stanislav Vinaver“.
M.Ž.B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa