16. novembar 2023.16. nov 2023.
Njegovo veče protiv Partizana – M. Dakić (foto: RK Metaloplastika)

Njegovo veče protiv Partizana – M. Dakić (foto: RK Metaloplastika)

RUKOMET: SUPER LIGA (M)

Niz plavih izazova

Metaloplastika se revanširala Partizanu za poraze prethodne sezone u Zorki, prekinula niz uspeha crno-belih u Šapcu, produbila probleme rivala, ali i sebe još više odvojila od Beograđana. Parket je pokazao da je MP Eliskir u ovom trenutku bolji rival od Partizana. Nova pobeda pred teške mečeve.

MP Eliksir – Partizan 35:30 (16:13)
Hala „Zorka“. Gledalaca: 1.200. Sudije: Trivković i Milosavljević (oba Beška). Sedmerci: Metaloplastika 3 (2), Partizan 4 (3). Isključenja: Metaloplastika 8, Partizan 12 minuta.
MP ELIKSIR: Pavković, Dodić 6 (1), Alilović, F. Milovanović 5 (1), I. Milovanović, Gavašeliššvili, Jevtić 1, Arsić, Damjanović, Pavlović 5, Brajović 4, Jovanović 4, Papović, Petrović 1, Simić, Dakić 9.
PARTIZAN: Mihajlov, Dragović, Markatatos 1, Jović 2, Šotić 1, Vesković, Beloševac, Jelić, Kojadinović 4, Mićić 5, Praštalo, Popović 6, Peštić 1, Lazić 4, Kovačević 6.


Uz svaki respekt prema sportskom rivalu, Ub, naredni rival, ne bi smeo biti preveliki zalogaj za šabački tim iako je domaćin, no da nisu slučajno u eliti pokazao je šok koji su priredili Dinamu ukazavši kako se mogu provesti oni koji ih potcene. Bilo bi iznenađenje sve osim pobede plavih, uprkos potrebi za preraspodelom snaga. Ub je prvi put u eliti i veliki uspeh će biti ako tu ostane i naredne sezone. Iznenadili su Radnički, ali su i gubili mečeve od Vranja, Jugovića, Obilića. Nekoliko iskusnih igrača su okosnica ekipe: Lazić i Tomić pre svih, uz internacionalca Panovskog i krila, Alavanja i nekadašnji igrač Metaloplastike Petrović.

Slede Ub i Finci (foto: RK Metaloplastika)


-Ostvarujemo pobede, imamo dobar učinak, a svaka utakmica je izazov gde treba da pokažemo zašto smo u vrhu. Svakoj narednoj utakmici prilazimo kao najvažnijoj i u što je najvažnije u svakoj je pobeda cilj. Ima još prostora za poboljšanje i snage usmeravamo u tom pravcu – rekao je V. Matić.

Plave očekuje derbi protiv Dinama, duel trenutno dve od tri najbolje ekipe, a potom izazovi u Evropi i mečevi protiv finskog BK 46 u šesnaestini finala Evro kupa. Do pauze tokom zime, preostaju nakon pomentuih i mečevi u Zrenjaninu i Kaću, odnosno derbi protiv Dubočice u Šapcu.
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa