Info

16. novembar 2023.16. nov 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Milan Mačvan i delegacija Grada u poseti košarkaškim klubovima

Nove lopte za buduće šampione

Oko 500 mališana izabralo je košarku kao sport koji će trenirati u Šapcu. Nekadašnji košarkaš veruje da su među njima budući šampioni. Važno ulagati i predano raditi na stvaranju rezultata
Treninge mlađih kategorija dva šabačka košarkaška kluba posetili su nekadašnji reprezentativac Srbije Milan Mačvan i predstavnici rukovodstva Grada. Delegacija je posetila mlade igrače Košarkaškog kluba “Miks” i Omladinskog košarkaškog kluba “Šabac” kojima su poklonili i nove košarkaške lopte. Nekadašnji košarkaš je razgovarao sa decom, asistirao treneru u radu i najavio da će u narednom periodu i nenajavljen posećivati treninge sporta koji je njegova život i koji je svakako jedan od najpopularnijih na svetu.

-U Šapcu se oko 500 dece bavi košarkom, mislim da se među njima kriju i budući šampioni. Bilo mi je zadovoljstvo da se družimo. Iskreno bih voleo da često dolazim u posetu, da zajedno i treniramo. Grad mnogo ulaže u sport, nadam se da će ta praksa biti nastavljena. Deca su tu i sada je na nama da stvorimo nove šampione - rekao je Milan Mačvan, nekadašnji reprezentativac.

Foto: "Glas Podrinja"


Šabac je grad sporta i što je najvažnije klubovi našeg grada okupljaju veliki broj i devojčica i dečaka što upotpunjuje lepu sliku na svakom treningu, istakao je predsednik Privremenog organa uprave Grada Šapca dr Aleksandar Pajić.

-U prethodne tri godine Grad se trudio da unapredi sportsku infrastrukturu, ali i da angažuje sportske stručnjake koji će raditi pre svega sa mlađim uzrastima, kao i seniorskim ekipama i napraviti još bolje rezultate. Milan Mačvan je sada naš sugrađanin i želeli smo da obiđe naše košarkaške klubove, jer iz tog sporta on dolazi i da deca vide kako jedan šampion može biti pristupačan, običan čovek, spreman da uloži svoje znanje i energiju da šabačku košarku vrati na staze stare slave - rekao je Pajić i dodao da je želja da se i u narednom periodu pruži podrška sportskim kolektivima.

Foto: "Glas Podrinja"


-Pre svega da pomognemo mlađe kategorije, ali i da imamo vrhunske seniorske ekipe za vrhunske rezultate. Šabac je bio i ostaće grad sporta, a na Gradu je da ulaže kako bi svi sportski kolektivi mogli da se takmiče na najvišem nivou i ostvaruju velike rezultate.

Foto: "Glas Podrinja"


Delegacija je bila gost na treninzima na otvorenom terenu “Milovan Stepandić Stepi” (Koš klub), potom sali Medicinske škole “Dr Andra Jovanović” i sali OŠ “Majur” u Majuru.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa