30. novembar 2023.30. nov 2023.
M. Novaković u duelu protiv Mladosti

M. Novaković u duelu protiv Mladosti

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Smederevci dolaze u Šabac

Poraz u Mitrovici vratio Šapčpane u drugi deo tabele. Na domaćem oproštaju od 2023. godine rival iz vrha, velikog imena
Činilo se kako se Mačva vraća na put pobeda. Kolubara je sasvim solidan rival, a Metalac je savladan u gostima, ekipa koja je pre i posle toga pobedila vodeće dve ekipe, međutim novi korak nazad zabeležen je u Mitrovici. Radnički je pobedio i ponovo odveo Mačvu izvan zone plej ofa. Zanimljivost duela je da trener Mačve tokom meča nije napravio nijednu izmenu.

Radnički (SM) – Mačva 1:0 (1:0)
S. Mitrovica. Gledalaca: 100. Gl. sudija: M. Milenković (Beograd); pomoćnici: Radoičić i Bogićević (oba Beograd). Strelac: Gajić u 11. minutu. Žuti kartoni: Petrović i Mićić (Radnički); Abdulahi i Novaković (Mačva).
MAČVA: Gočmanac, Marković, Jevtić, Ristivojević, Savković, Vraštanović, Dimitrijević, Novaković, Mijailović, Abdullahi, Ugiagbe.


Ostala su još dva meča u 2023. godini, a s kakvim elanom će se praviti analiza nakon njih mnogo zavisi od ishoda. Smederevo je poslednji takmac u Šapcu ove godine. Nekadašnji velikan, učesnik više evropskih takmičenja, osvajač Kupa SCG 2023. godine tim koji je dao nekoliko reprezentativaca u doba kada je nosio ime Sartid, nakon godina lutanja, čini se da je pronašao sebe i iako novajlika kandidat je za Super ligu. Najveći rivali im gostuju na proleće, ali Smederevci i nisu klasična domaća ekipa. Igraju tvrd fudbal, odbrana im je oslonac, sastav se ne menja mnogo, najbolji strelci su im letošnja pojačanja Stevanović i Obradović.

B. Vraštanović


Smederevo je neporaženo četiri meča u nizu. Mačva je nakon teške serije ostvarila dve pobede pre poraza u ponedeljak. Na osnovu dosadašnjih mečeva realno je očekivati tvrdu utakmicu gde nijedan tim neće previše rizikovati, a može i jedan gol odlučiti. Pobedom Šapčani mogu i do šestog mesta, porazom do 11. Smederevo porazom može i četiri pozicije niže, Mačva bi pobedom prišla na bod rivalu. Poslednji meč su dva tima odigrala 12. juna 2016. u Smederevu, bilo je 1:0 za domaće, dok je u Šapcu, u decembru 2015. Mačva pobedila 1:0 u mečevima Srpske lige Zapad.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa