30. novembar 2023.30. nov 2023.
T. Mandić u prodoru (foto: RSS)

T. Mandić u prodoru (foto: RSS)

RUKOMET: SRBIJA – JUNIORKE

Srbija bez Svetskog

Polovičan učinak nedovoljan. Poraz od Italije pokvario planove. Uspešan nastup tri šabačke rukometašice. Potzrebno pratiti evropske standarde
Ženska juniorska reprezentacija Srbije neće narednog leta nastupati na Svetskom šampionatu u Severnoj Makedoniji. Iako je kvalifikacioni turnir organizovan u Vrnjačkoj Banji, Srbija nije iskoristila prednost domaćeg terena i nadmetanje završila iza Španije koja odlazi na mondijal.

Izabranice selektorke Ljiljane Marković, nekadašnje šabačke rukometašice ostvarile su dve pobede i dva poraza. Savladani su Hrvatska 25:23 i Farska Ostrva 30:28, dok su bolje od Srbije bile reprezentativke Španije 31:20 i Italije 25:24.

Tri rukometašice Medicinara nastupale su na turniru. Tamara Mandić se upisivala među strelce u sva četiri duela, postigla je ukupno osam golova. Aleksandra Vasić nije bila u konkurenciji protiv Hrvatske i Farskih Ostrva, dok je u prva dva duela postigla po tri gola, ukupno šest. Nevena Radić se upisala među strelce protiv Hrvatske.



-Španija je zasluženo prva. Mi smo za ovu generaciju ovim dobile mogućnost da vidimo gde se nalazimo u odnosu na ostale ekipe u Evropi u ovom trenutku i kakav se rukomet igra. Rukomet se svuda diže na viši nivo i to je nešto što postavljamo sebi kao zadatak da u budućnosti ispratimo – rekla je Ljiljana Marković.

Jedna od najefikasnijih u Srbiji bila je Nora Fajfrić, rukometašica Naise, inače unuka proslavljenog šabačkog rukometaša Petra Fajfrića. Postigla je 19 pogodaka. Uz selektorku i tri rukometašice šabački rukomet i Medicinar u reprezenatciji predstavljao je i Vladimir Pavlović, trener mlađih kategorija u klubu i prvi pomoćnik Ljilje Marković.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa