30. novembar 2023.30. nov 2023.
Odlikaši TK Šabac u Sarajevu (foto: M. L.)

Odlikaši TK Šabac u Sarajevu (foto: M. L.)

TEKVONDO: TK ŠABAC

Tri odličja iz BiH

Tekvondo klub “Šabac” je ostvario dobre rezultate i na poslednjem G turniru u 2023. godini. Kolekcija odličja je obogaćena sa tri odličja, dva srebra i jednu bronzu na Balkan openu u Sarajevu.

Nikola Kljajić (do 59 kg) iza sebe ostavio izvanrednu sezonu, obogaćenu za još jedno srebro. Izborio je peto uzastopno finale na turnirima najvišeg ranga. Ostvario je tri pobede pre poraza u finalu. Startovao je pobedom protiv Hasana Hadrovića, potom je medalju osigurao pobedom nad Patrikom Višinskim iz Hrvatske, dok je do finala stigao trijumfom protiv Bosanca Fahrudina Adilovića. U borbi za zlato Nikolu je savladao prvi nosilac Jan Flegar iz Hrvatske.

Odličje istog sjaja, takođe među juniorima, zaslužio je Đorđe Paroški. U kategoriji do 55 kg savladao je Edina Nasrea iz Hrvatske, Ozbolta Molja iz Slovenije, kao i Francuza Leni Gurasoa u polufinalu. Poražen je u finalu od zemljaka Vuka Adžića. Žarko Krajišnik je doneo bronzu. Iako uzrasno junior nastupio je među seniorima i stigao do trećeg mesta. Savladao je dva rivala na putu do bronze u kategoriji do 68 kg.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa