30. novembar 2023.30. nov 2023.
Foto: Dom zdravlja "Dr Draga Ljočić"

Foto: Dom zdravlja "Dr Draga Ljočić"

PRIZNANjE DOMU ZDRAVLjA „DR DRAGA LjOČIĆ“

Dobitnici priznanja „VeličanstveNE HPV“

Dom zdravlja „Dr Draga Ljočić“ Šabac dobitnik je plakete „VeličanstveNE HPV“ koju dodeljuje Udruženje za borbu protiv raka grlića materice i jajnika „Progovori“. Nagrade je dobilo sedam, od ukupno 158 domova zdravlja u Srbiji, a dodeljenu su institucijama i pojedinicima koji su najviše doprineli u podizanju svesti opšte i stručne javnosti, kao i obuhvatu imunizacije protiv HPV.

Dodela plaketa upriličena je na Dekanatu Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, simbolično na Svetski dan eliminacije raka grlića materice.

Plaketu je u ime šabačke ustanove primila direktorka dr Jasmina Stanković, koja se nakon toga obratila skupu i zhvalila na priznanju udruženju „Progovori“ i predsednici Gorici Đokić. Dr Stanković je pohvalila trud i zalaganje zaposlenih u Službi dečije zdravstvene zaštite čijom zaslugom je i dobijeno priznanje.

Foto: Dom zdravlja "Dr Draga Ljočić"


Svečanosti je prisustvovala i načelnica Službe dečije zdravstvene zaštite šabačkog Doma zdravlja dr Snežana Biševac.

Plaketa je dodeljena i Zavodu za javno zdravlje Šabac i uručena direktoru te ustanove dr Branku Vujkoviću.

Uručenju priznanja su prisustvovali : pomoćnica ministra zdravlja dr Jelena Janković, zatim direktorka sektora za ugovaranje u RFZO Mirjana Uzunović Mako, kao i direktorka Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut“ prof. dr Verica Jovanović koje su takođe dobile plaketu „VeličanstveNE HPV“.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa