30. novembar 2023.30. nov 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

POČELA IZGRADNjA BRZE SAOBRAĆAJNICE SLEPČEVIĆ – BADOVINCI

Bijeljina Šapcu nikad bliža

Počeli su radovi na izgradnji brze saobraćajnice Slepčević - Badovinci, u dužini od 15,3 kilometara. Deonica će povezati brzu saobraćajnicu Šabac - Loznica sa graničnim prelazom Popovo Polje (Pavlovića most).

Početku izgradnje u ponedeljak je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Radove su takođe obišli i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i direktor „Koridora Srbije“ Aleksandar Antić, ali i gradonačelnici i predsednici opština Mačvanskog upravnog okruga.

Foto: "Glas Podrinja"


Na ovom putu predviđena je izgradnja pet mostova, četiri propusta, četiri kružna toka, a biće urađena i regulacija vodotokova u dužini od 690 metara.

-Kada smo krajem oktobra 2020. godine došli na vlast obećali smo saradnju sa svojom državom i sve što se dešava u Šapcu i Mačvanskom okrugu jeste rezultat te saradnje. Izgradnjom ove brze saobraćajnice svi Šapčani će imati mnogo bržu vezu do Badovinaca i Bosne i Hercegovine. Vrlo brzo počinjemo sa radovima na putu Šabac - Tekeriš. Radimo već deonicu od 4,2 kilometra Majur - Sokina kafana. Prvim slojem asfalta je već presvučeno i sada se radi drugi sloj asfalta. Šabac je i dalje veliko gradilište putne infrastrukture. To će uticati na povećan broj privrednika i kompanija koje će doći u Šabac, tako i na veliko zapošljavanje, rekao je predsednik Privremenog organa grada Šapca Aleksandar Pajić.

Foto: "Glas Podrinja"


Projekat će dorineti bržem razvoju ovog dela Zapadne Srbije i lokalnih samouprava vezanih za ovaj koridor.

Na ovom putu predviđena je izgradnja pet mostova, četiri propusta, četiri kružna toka, a biće urađena i regulacija vodotokova u dužini od 690 metara

-Ovo je veliki dan za sve građane Mačvanskog okruga, a posebno za Opštinu Bogatić. Deonica brze saobraćajnice od Slečevića do Badovinaca doprineće većem dolasku privrednika i investitora u našu opštinu, ali i samom razvoju opštine, kao i boljem izvozu poljoprivrednih proivoda. Zahvaljujući ovoj deonici Bogatić se privredno otvara. Pored toga za nas je važna stvar što će se putevi kroz Bogatić rasteretiti kamiona koji će biti preusmereni na brze saobraćajnice, rekao je predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović.

Foto: "Glas Podrinja"


Izvođač radova je azerbejdžanska kompanija “Azvirt“.
M.M.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa