30. novembar 2023.30. nov 2023.
Saopštenje za javnost liste Šabac protiv nasilja Nebojša Zelenović

Saopštenje za javnost liste Šabac protiv nasilja Nebojša Zelenović

U nedelju 26. novembra 2023. godine lista „Šabac protiv nasilja“ je odražala konferenciju za novinare povodom obeležavanja druge godišnjice nasilja na šabačkom mostu. Konferencija je održana ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu jer do danas nije dat odgovor na pitanje ko je naredio policiji da se povuče sa mosta i na taj način ugrozi javnu bezebdnost.

Novinarima se obratio nosilac liste „Šabac protiv nasilja“ Nebojša Zelenović koji je podsetio na dešavanje od pre dve godine. Zelenović je još jednom zahtevao odgovore na pitanja ko je naredio povlačenje policije, ko je dovezao batinaše službenim autima, ko ih je naoružao palicama i motkama i kako je takvo strašno nasilje uopšte moglo da se dogodi.

„Postavljamo pitanje svima onima koji treba da daju odgovore na njih. To je policija, to je tužilaštvo, to su sve nadležne institucije koje, kao što znamo, do sada nisu pokrenuli nijedan proces protiv tih ljudi koji su odgovorni, a neki od njih su i nagrađeni“ istakao je Nebojša Zelenović. Da podsetimo, Nebojša Stojićević Jarin, visoki funkcioner Srpske napredne stranke u Šapcu, vozač bagera koji je nasrnuo na građane je nagrađen i postao jedan od visokih rukovodilaca JP „Infrastruktura“ u Šapcu.
Lista „Šabac protiv nasilja“ pozvala je sve Šapčane da dođu u ponedeljak 27. novembra 2023. godine u 19 časova ispred Stare robne kuće da zajedno iskažu nezadovoljstvo i da se zajedno borimo protiv nasilja na miran i dostojanstven način.

U nedelju 17. decembra zaustavićemo nasilje i vratiti normalan život u naš grad.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa