30. novembar 2023.30. nov 2023.
Borba do kraja (foto: VK Šabac fb)

Borba do kraja (foto: VK Šabac fb)

VATERPOLO: EVRO KUP

Kraj evro snova

Dobra igra u Budumpešti, u nekompletnom sastavu, ali ipak nedovoljna za više od poraza. Pobeda Rijeke u Hanoveru onemogućila Šapčane da se u poslednjem kolu bore za prolaz. Ostaje žal i sećanje na sjajnu atmosferu Gradskog bazena
Devetog dana decembra VK „Šabac Eliksir“ odigraće poslednji ovosezonski meč na evro sceni protiv Hanovera. Biće to duel dve ekipe koje završavaju nastup, dok će u Rijeci igrati Primorje i BVSC, dva kluba koje će u četvrtfinale.

Niko BVSC nije namučio na njihovom bazenu kao Šabac. Imali su Šapčani i prednost, sve vreme bili u igri. Imali su i napad za izjednačenje u poslednjem minutu, međutim bodovi su ostali u prestonici Mađarske. BVSC su nastavili niz perfektnog učinka na domaćem bazenu, niz pobeda u svim takmičenjima koji traje od poraza u Šapcu. Pobedom su osigurali i prvo mesto. Šabac je pružio više i bolje nego u Nemačkoj i u Istri, iako značajno oslabljen, bez Stojanovića, međutim slab nastup Hanovera na domaćem bazenu doneo je bodove Riječanima, odnevši Šapcu nadu za naredni krug.
Primorje je dostižno bodovno, međutim bolji međusobni odnos omogućava hrvatskom predstavniku da i u slučaju jednakog broja bodova bude ispred.

M. Maraš (foto: VK Šabac)


Ulaskom u grupnu fazu Šabac Eliskir je ispunio primaran cilj u Evropi ove sezone, ali ostaje žal, pre svega zbog slabe dve četvrtine u Nemačkoj i pada u Rijeci koji je doneo ubedljiviji poraz od pobede u Šapcu. Dve ekipe koje će među osam najboljih pobeđene su na Gradksom bazenu što pokazuje da su Šapčani mogli protiv svih.

-Igrali smo značajno bolje nego u Rijci i Hanoveru, protiv kvalitetnije ekipe nego što su te dve i zato je poraz teži, jer smo pokazali mnogo. Vratili smo se iz minusa, nosili se sa odličnom ekipom, ali šta je tu je. Protiv Hanovera je pobeda jedini cilj – rekao je mladi Petar Stanić.

BVSC – Šabac Eliksiri 11:9 (4:3, 1:3, 3:2, 3:2)
Budimpešta. Gledalaca: 600. Isključenja: BVSC 17; Šabac 13. Peterci: BVSC 2(2); Šabac 1(1).
BVSC: Đorki, Tartrai 2, Čapo 3(1), Mesaroš 3(1), E. Čaščovicki 1, A. Čaščovicki 1, Č. Mesaroš, Đarfaš 1, Kovač, Gal, Bundšuh, Horvat, Đapjaš.
ŠABAC: Živojinović, Maraš, Novaković, Repanović 1, Koptsev, Krug 1, Barać 1, Toholj 1, Mačić 1, Dragović, Stanić 1, Korać 3(1), Gavrilović.


Poslednje kolo protiv Hanovera je prilika da se od Evrope oproste pobedom i da sačuvaju perfektan učinak na domaćem bazenu u Evro kupu. Bila bi to sedma pobeda u sedam mečeva i lep oproštaj od međunarodnog takmičenja do jeseni 2024. godine.
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa