14. decembar 2023.14. dec 2023.
Kod nas diplome i obrazovanje imaju vrednost
SOCIJALISTIČKA PARTIJA SRBIJE – BROJ 10 NA LOKALNIM IZBORIMA

Kod nas diplome i obrazovanje imaju vrednost

Dok smo bili deo vlasti, važio je rad i znao se red. Nije bilo upitno znanje, obrazovanje, kvalifikacija. Ono što mi možemo da uradimo, jeste da slušamo naše sugrađane, da se borimo za njihova radna mesta, tako punimo budžet i stvaramo nove šanse za infrastrukturne projekte. Ulazimo u ovu izbornu trku sa iskrenim idejama i snažnom voljnom da se borimo kako bi se čuo naš glas i video naš rad, a u interesu kvalitenijeg života stanovnika Šapca, kaže dr vet. med Nikola Milutinović, kandidat za gradonačelnika Socijalističke partije Srbije
Predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije i kandidat za gradonačelnika ove stranke na lokalnim izborima dr vet. med Nikola Milutinović ističe da u društvo žele da vrate principe na kojima temelje svoju partiju, a to su socijalna pravda i jednakost. Smatra da je socijalna pravda sada najpotrebnija, iako nikada nije ni smela da izgubi na značaju.

-Naša politika se temelji na jednakim šansama za sve. To znači da se društvene razlike ne osećaju na svakom mestu i svakom koraku, na poslu, ulici, školi, restoranu i, konačno, u društvu. Naravno, utopistički je misliti da može da se postigne potpuna jednakost, ali nije iluzija težiti društvu u kom jednake šanse, poštenje, etika i empatija imaju vrednost. Kada se nametnu te vrline i principi, onda ne ostane prostora za očigledne društvene razlike i podele, mahinacije, sitne prevare, ravnodušnost i sebičnost. Društvo koje ne živi po pravdi i pravu fabrikuje razočarenje, kaže Milutinović.



Podseća da SPS u Šapcu nije deo vlasti duže od dve decenije, a da se, dok su bili na vlasti, znao red. Odgovornost i predan rad nisu se dovodili u pitanje.

-Zarad istine, podsetiću da su u naše vreme diplome i obrazovanje imali vrednost. Ta vrednost bila je uslov za obavljanje odgovornih poslova, a odgovornost je podrazumevala dosledan i pošten odnos prema poslu, kolegama i kolektivu. Dok smo bili deo vlasti, važio je rad i znao se red. Nije bilo upitno znanje, obrazovanje, kvalifikacija, navodi Milutinović.

Diplomirani ekonomista Verica Simeunović druga je na listi SPS-a za lokalne izbore. Posebnu pažnju skreće na ranjive kategorije društva.
Briga o staračkim domaćinstvima, posebno onim koja imaju samo jednog člana, mora biti redovna i kontinuirana, jer je SPS uvek vodio računa o najugroženijim kategorijama stanovništva. Posebna pažnja biće usmerena i na ostale ranjive kategorije. Ravnopravnost žena i muškaraca u društvenom životu je jedno od osnovnih načela naše partije. Borićemo se za jednakost prilikom prihvatanja odgovornosti za rad javnih preduzeća i ustanova u gradu.



Socijalistička partija Srbije u Šapcu, ukoliko bude deo gradske vlasti, posebnu pažnju će posvetiti unapređenju energetske efikasnosti kroz veća izdvajanja za izolaciju stambenih objekata, zamenu stolarije i postavljanje solarnih panela, što će značajno uticati na smanjenje zagađenosti vazduha, a samim tim i veći stepen zaštite životne sredine u gradu.
Pored svega navedenog, bezbednost građana Šapca mora biti na prvom mestu, za šta smo se zalagali u svim organima koji taj segment treba da obezbede, navodi Simeunović.


Ističe da svedočimo novoj eri razvoja Šapca i da to niko ne može to da spori, i da je Šabac potpuno promenio svoje i lice i naličje. Kao razlog tome navodi odgovornu državu.

-Ono što mi možemo da uradimo, jeste da slušamo naše sugrađane, da se borimo za njihova radna mesta, tako punimo budžet i stvaramo nove šanse za infrastrukturne projekte. Kada se stvore uslovi, onda je lako ulagati novac. Što se tiče privrede i infrastrukture, dolaskom autoputa, ona će se sama razvijati. Završetkom brze saobraćajnice, a u kontaktu sa Koridorima Srbije, vidim da sve ide po planu, ovaj kraj može samo da grabi napred. Naše je da damo stručnu podršku, a poznato je da SPS ima školovane i marljive kadrove, spremne da rade za svoj grad i svoju zemlju, ističe Milutinović.

Dr Željko Pakljanac, specijalista ortopedije sa traumatologijom, kandidat za odbornika, navodi jasan plan da se poboljša zdravstvena zaštita žitelja Šapca, kako u gradu, tako i u selima.



-SPS ima jasan plan kako se može poboljšati zdravstvena zaštita na lokalnom nivou. Pre svega zaposliti još mladih medicinskih kadrova i podsticati njihovu edukaciju, ali i dodatno edukovati one koji su već zaposleni u zdravstvu. Radićemo na ukidanju lista čekanja za operacije kuka i kolena. Potrebno je poboljšati zdravstvenu zaštitu stanovnika u selima i to organizacijom obeveznih preventivnih pregleda, ali i otvaranjem ambulanti i apoteka u selima u kojima ih nema, kao i opremanjem ambulanti savremenom dijagnostičkom opremom. Insistiraćemo i na ukidanju stranačkog zapošljavanja medicinskih radnika, kaže dr Pakljanac.


Bio je deo SPS-a kada je bio na vrhu, ali kada ove partije u Šapcu gotovo da i nije bilo. Radio je na njenom ponovnom postavljanju na noge što, ističe, nije bio nimalo lako posao. Sa svim tim iskustvom razume mlade, njihove želje i ambicije i smatra važnim dati im šansu.

-Znam kako je i kada nemate šansu da ih ostvarite. Uostalom, i moja deca završavaju fakultete i imaju očekivanja i nadanja da se dokažu u svojoj zemlji i svom gradu. Ja sam odgovoran za njihov život, ali i da šansu za lepšu budućnost imaju njihovi vršnjaci. Zato se mi zalažemo za društvo jednakih mogućnosti i istih šansi. Pokrenućemo inicijativu da svi mladi sa Zavoda za zapošljavanje dobiju šansu u svojoj profesiji bez obzira na stranačku pripadnost. Mladi ljudi su uvek imali energiju za promene u društvu i vrata naše partije su im otvorena, kako bi delovali u tom pravcu, ističe Milutinović.

Master prof. fizičkog i kandidat za odbornika SPS Marko Isaković ističe značaj školskog sporta.



-SPS će se zalagati za suštinsko, a ne samo formalno, vraćanje školskog sporta i to već od pretškolskog uzrasta, odnosno za decu od 6 do 14 godina. Potrebno je da se deca vrate onima koji pripadaju, a to su profesori fizičkog, koji će raditi sa njima. Trenutno imamo negativnu selekciju na nivou grada i navedeno bi sigurno pomoglo da se dođe do pozitivne selekcije. Takođe, insistiraćemo na tome da se osobe sa invaliditetom, kroz parasport, što više uključuju u normalne tokove života, kaže Isaković.


Svojim programom za grad boriće se za stručnost u institucijama i brinuće za svakog čoveka u gradu i selu.

-Mi u Socijalističkoj partiji Srbije nastojimo da imamo obrazovane i edukovane, dovoljno stručne i vredne ljude, spremne da se prihvate izazova i odgovornosti. Doslovnim poštovanjem Zakona o radu, prekinuli bismo praksu ucenjivačke politike i dugogodišnjeg rada na određeno vreme. Zakon kaže drugačije od naše stvarnosti, i on se mora poštovati. Zato smo taj deo uvrstili u naš program. Mi iz SPS znamo šta su vrednosti, zato nam je važno da nas građani čuju. Ulazimo u ovu izbornu trku sa iskrenim idejama i snažnom voljnom da se borimo kako bi se čuo naš glas i video naš rad, a u interesu kvalitetnijeg života stanovnika Šapca, zaključuje Nikola Milutinović.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa