14. decembar 2023.14. dec 2023.
Nova baskin medalja (foto: M. N.)

Nova baskin medalja (foto: M. N.)

BASKIN: MEĐUNARODNI TURNIR U ITALIJI

Nova bronza za šabački baskin

Poraz i pobeda za novu medalju šabačkih igrača baskina. Poraz od šamiona Evrope i ubedljiva pobeda u meču za medalju. Drugi uspeh ove godine
Šabački igrači baskina, jedinstvene inkluzivnme sportske discipline još jednom su nastupili u Italiji, još jednom na najbolji način predstavljali klub, grad i državu, kao jedini tim u Srbiji i ponovo uspeli da ostvare trijuf donoseći još jedno treće mesto.

Nastupili su na međunarodnom turniru u Udinama. Iako su u polufinale ušli kao autsajderi protiv najboljeg tima Evrope, ekipe Baskin Skio, bili su ravnopravni čitav duel i tek je u neizvesnoj završnici pobedu odneo rival 69:67. Ishod je Šapčanke i Šapčane odveo u meč za treće mesto gde su igrali protiv Bears baskin Isola Vićentine u kome su čitav meč dominirali i ubedljivo slavili 70:54. Isola Vićentina je pretrpela poraz u polufinalu od domaćih Udina.

Najlepše uspomene iz Italije (foto: SSOSI Šabac fb)


Šabački tim predstavljali su: Nenad Jović, Aleksandar Stanković, Anica Vesić, Stefan Petrović, Miroslav Radovanović, Novak Matijević, Nenad Divljaković, Bogdan Janković, Andrijana Popović, Isidora Popović, Sofija Petrović, Miroslav Popović, Mišel Petrović, Uroš Popović, Dušan Marković, Živan Milošević, Miroljub Nikolić. Ekipu je predvodio trener Zoran Ljubišić, pratilac je bila Katarina Vesić, a vozač Saša Ivanović.

Ovo je još jedno treće mesto nakon letošnjeg uspeha kada je šabački tim osvojio bronzu na Svetskom kupu čiji je domaćin bila kolevka ovog sporta Italija.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa