Инфо

14. децембар 2023.14. дец 2023.
Нова баскин медаља (фото: М. Н.)

Нова баскин медаља (фото: М. Н.)

БАСКИН: МЕЂУНАРОДНИ ТУРНИР У ИТАЛИЈИ

Нова бронза за шабачки баскин

Пораз и победа за нову медаљу шабачких играча баскина. Пораз од шамиона Европе и убедљива победа у мечу за медаљу. Други успех ове године
Шабачки играчи баскина, јединствене инклузивнме спортске дисциплине још једном су наступили у Италији, још једном на најбољи начин представљали клуб, град и државу, као једини тим у Србији и поново успели да остваре тријуф доносећи још једно треће место.

Наступили су на међународном турниру у Удинама. Иако су у полуфинале ушли као аутсајдери против најбољег тима Европе, екипе Баскин Скио, били су равноправни читав дуел и тек је у неизвесној завршници победу однео ривал 69:67. Исход је Шапчанке и Шапчане одвео у меч за треће место где су играли против Беарс баскин Исола Вићентине у коме су читав меч доминирали и убедљиво славили 70:54. Исола Вићентина је претрпела пораз у полуфиналу од домаћих Удина.

Најлепше успомене из Италије (фото: ССОСИ Шабац фб)


Шабачки тим представљали су: Ненад Јовић, Александар Станковић, Аница Весић, Стефан Петровић, Мирослав Радовановић, Новак Матијевић, Ненад Дивљаковић, Богдан Јанковић, Андријана Поповић, Исидора Поповић, Софија Петровић, Мирослав Поповић, Мишел Петровић, Урош Поповић, Душан Марковић, Живан Милошевић, Мирољуб Николић. Екипу је предводио тренер Зоран Љубишић, пратилац је била Катарина Весић, а возач Саша Ивановић.

Ово је још једно треће место након летошњег успеха када је шабачки тим освојио бронзу на Светском купу чији је домаћин била колевка овог спорта Италија.

Најновији број

16. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa