21. decembar 2023.21. dec 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

ODRŽANI PARLAMENTARNI I LOKALNI IZBORI U ŠAPCU

Poverenje Šapčana Srpskoj naprednoj stranci

Srpska napredna stranka dobila je ubedljivu podršku građana Šapca i na lokalnim i na parlamentarnim izborima održanim u nedelju. Značajniji rezultat osvojila je još lista „Srbija protiv nasilja“, odnosno Šabac protiv nasilja.

Foto: "Glas Podrinja"


Izlaznost je bila izuzetno velika i glasalo je više od 65 odsto građana Šapca, od upisanih 100.040 glasača. Glasalo se na 100 biračkih mesta u gradu i selima, a jedno biralište bilo je otvoreno i u Kazneno popravnom zavodu u Bogosavcu.

Šabac je bio jedna od 65 lokalnih samouprava u kojima su se održali i lokalni izbori.
Prema preliminarnim rezultatima Gradske izborne komsije, cenzus za lokalne izbore u Šapcu prešlo je sedam stranaka. Za cenzus su bila potrebna 1.954 glasa.

Foto: "Glas Podrinja"


1.Aleksandar Vučić - Šabac ne sme da stane osvojila je 28.808 glasova, što je 35 odborničkih mandata;
2.Šabac protiv nasilja - Nebojša Zelenović osvojila je 15.600 glasova, odnosno 18 mandata;
3.Nemanja Pajić - Zapadna Srbija - Uvek Šabac osvojila je 6.807 glasova, što je 8 mandata;
4.Udruženi pobeđujemo - Miroslav Aleksić - Zdravko Ponoš - Miloš Parandilović - Tatjana Marković Topalović osvojila je 2.307 glasova, što je 2 mandata;
5. Ivica Dačić - Premijer Srbije osvojila je 2.210 glasova, odnosno 2 mandata;
6.Dr Miloš Jovanović - Nada za Šabac - Srpska koalicija Nada - Nacionalno demokratska alternativa - Nova demokratska stranka osvojila je 1.969 glasova, odnosno 2 mandata;
7.Dr Dejan Pavlović - Evropska zelena partija osvojila je 1.321 glas i kao manjinska stranka 2 mandata.

Ispod cenzusa ostalo je pet lista. Najbliža ulasku u lokalni parlament bila je Čista lista za drugačiji Šabac - Vladimir Terzić – Dušan Tufegdžić, koja je dobila poverenje 1.698 Šapčana i nedostajalo joj je oko 250 glasova za cenzus. Lista „Domaćinski za selo i grad – Znamo“ dobila je 898 glasova, lista „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ 872 glasa, dok je za listu „Vreme je za dela – Dr Saša Filipović“ glasalo 492 građana. Manjinska „Ruska stranka – Slobodan Nikolić“ osvojila je 408 glasova.

Foto: "Glas Podrinja"


Slično su Šapčani glasali i za parlamentarne izbore.

Izborna lista „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ dobila je 32.594 glasa. Za listu „Srbija protiv nasilja“ glasalo je 16.207 građana, a za listu „Ivica Dačić – Premijer Srbije“ 3.824 Šapčana. Lista „Dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju“ dobila je 3.345 glasova, a lista „Mi glas iz naroda prof. dr Branimir Nestorović“ 2.840 glasova. Lista „Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ dobila je poverenje 949 Šapčana. Lista „Saša Radulović (Dosta je bilo - DJB) - Boris Tadić (Socijaldemokratska stranka - SDS) - Ana Pejić (Otete bebe) - Dobro jutro Srbijo dobila je 529 glasova, a lista „Narodna stranka – Siguran izbor. Ozbiljni ljudi – Vuk Jeremić, dr Sanda Rašković Ivić, Siniša Kovačević, Vladimir Gajić, Marina Lipovac Tanasković 455 glasova. „Ruska stranka – Slobodan Nikolić“ na republičkim izborima osvojila je 288 glasova. Za „Savez vojvođanskim mađara“ glasalo je 162 Šapčana, a za listu „Usame Zukorlić – Ujedinjeni za pravdu – Stranka pravde i pomirenja – Bošnjaci Sandžaka, Tomislav Žigmanov - Demokratski savez Hrvata u Vojvodini“ njih 135. „Čedomir Jovanović – Mora drugačije“ dobio je 131 glas, a izborna lista „Zajedno za budućnost i razvoj – Koalicija za mir i toleranciju“ 114 glasova. Izborna lista „Srbija na Zapadu – Zoran Vuletić – Nemanja Milošević – Da se struka pita – Vladimir Kovačević“ osvojila je 83 glasa. Za listu „ SDA Sandžaka – Sulejman Ugljanin“ glasao je 71 građanin Šapca. Izbornu listu „Albanska demokratska alternativa – Ujedinjena Dolina“ podržalo je 53 Šapčana, a listu “Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi“ njih 16.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa