4. januar 2024.4. jan 2024.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Nagrade za najbolji video “Šabac iz mog ugla”

Kreativnost Šapčana na delu

Inspiracija Šabac za kratke video formate. Na konkurs je pristiglo 11 video formata, a najboljima uručene su novčane nagrade
Učesnicima konkursa “Šabac iz mog ugla” u Velikoj sali Kulturnog centra dodeljene su nagrade nakon glasanja osmočlanog žirija.

Udruženje “Artvizija” organizovalo je takmičenje za sve kreativne Šapčane sa željom da prikažu svoj grad iz drugačijeg ugla kroz kratak video format.

Na konkurs je pristiglo 11 video formata, a najboljima uručene su novčane nagrade u vrednosti od 15.000, 10.000 i 5.000 dinara. Novčane nagrade obezbedila je šabačka kompanija „Balkan 2001“, a pomoć u realizaciji programa dao je i Kulturni centar.


Teme su bile slobodne, kultura, turizam ili društveni život Šapca, a jedini uslov je bio da trajanje videa ne bude duže od tri minuta.

- Autori su na konkurs poslali odlične snimke, koji promovišu turizam, kulturu i istoriju Šapca. Dobili smo najlepše video razglednice, kreativnih stvaralaca. Naredne godine ćemo takođe organizovati konkurs - kaže Sara Kojić iz Udruženja „Artvizija“.

Prvo mesto pripalo je Milanu Sandiću, drugo Nikoli Radojčiću, a treće Petru Simiću. Pored nagrade stručnog žirija, takmičar Milan Sandić osvojio je i nagradu publike. Slikarka Dragica Stanković poklonila je svoje umetničko delu, autoru klipa Dušku Stefanoviću.
M.Ž.B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa