18. januar 2024.18. jan 2024.
R. Filipović (foto: Slobodan Sandić/VSS)

R. Filipović (foto: Slobodan Sandić/VSS)

VATERPOLO: EVRPSKO PRVENSTVO

Borba za Pariz

Olimpijski šamopion još nije osigurao učešće u Parizu narednog leta. Preostala četiri mesta koja se obezbeđuju na Svetskom prvenstvu u Dohi
Vaterpolo Srbija nije navikla na niske plasmane, ali oni polako postaju češći nego oni dobri. Srbija je sedma u Evropi. Jeste pretrpela jedan poraz, ali ruku na srce bila su dva snažna rivala, Mađarska i Grčka. Bilo kako bilo, sedmo mesto nije uspeh, međutim već je fokus na Kataru gde u februaru startuje Svetsko prvenstvo, nikada važnije, jer Srbija još nije obezbedila mesto na Olimpijskim igrama.

U Katar po OI (foto: Slobodan Sandić/VSS)


Reprezentacije države iz koje dolazimo imaju kontinuitet nastupa na svim Igrama od 1936. godine, uz izuzetak Barselone 1992. odakle je Jugoslavija isključena zbog sankcija, iako je obezbedila plasman.
Slobodna su još četiri mesta za Pariz. Mesto su obezbedili: Francuska, Mađarska, Grčka, Japan, Španija, SAD, Južna Afrika, Australija, a nisu: Hrvatska, Italija, Srbija, Crna Gora koji su favoriti za to, međutim žele da iznenade Rumunija, Kazahstan i Brazil.

U Dohi Srbija je u grupi C gde su još: Crna Gora, Japan i SAD. Prvoplasirani tim odlazi direktno u četvrtfinale, drugoplasirani i trećeplasirani u osminu finala. Ukrštanje je s grupom u kojoj su: Kazahstan, Italija, Mađarska i Rumunija. Start Prvenstva je 5. februara, traje do 17. U prvom kolu Srbija igra protiv Japana.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa