Инфо

18. јануар 2024.18. јан 2024.
Р. Филиповић (фото: Слободан Сандић/ВСС)

Р. Филиповић (фото: Слободан Сандић/ВСС)

ВАТЕРПОЛО: ЕВРПСКО ПРВЕНСТВО

Борба за Париз

Олимпијски шамопион још није осигурао учешће у Паризу наредног лета. Преостала четири места која се обезбеђују на Светском првенству у Дохи
Ватерполо Србија није навикла на ниске пласмане, али они полако постају чешћи него они добри. Србија је седма у Европи. Јесте претрпела један пораз, али руку на срце била су два снажна ривала, Мађарска и Грчка. Било како било, седмо место није успех, међутим већ је фокус на Катару где у фебруару стартује Светско првенство, никада важније, јер Србија још није обезбедила место на Олимпијским играма.

У Катар по ОИ (фото: Слободан Сандић/ВСС)


Репрезентације државе из које долазимо имају континуитет наступа на свим Играма од 1936. године, уз изузетак Барселоне 1992. одакле је Југославија искључена због санкција, иако је обезбедила пласман.
Слободна су још четири места за Париз. Место су обезбедили: Француска, Мађарска, Грчка, Јапан, Шпанија, САД, Јужна Африка, Аустралија, а нису: Хрватска, Италија, Србија, Црна Гора који су фаворити за то, међутим желе да изненаде Румунија, Казахстан и Бразил.

У Дохи Србија је у групи Ц где су још: Црна Гора, Јапан и САД. Првопласирани тим одлази директно у четвртфинале, другопласирани и трећепласирани у осмину финала. Укрштање је с групом у којој су: Казахстан, Италија, Мађарска и Румунија. Старт Првенства је 5. фебруара, траје до 17. У првом колу Србија игра против Јапана.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa