Инфо

18. јануар 2024.18. јан 2024.
Фото: ОШ „Лаза К. Лазаревић“

Фото: ОШ „Лаза К. Лазаревић“

Девети Зимски камп у ОШ „Лаза К. Лазаревић“‘

„За наше знање- Лазино признање“

Током два дана, у понедељак и уторак, око 150 ученика прошло је кроз различите програме у којима је учешће било бесплатно, а улазница једино добра воља и спремност да током распуста прошире своје видике и науче нешто ново
Девети пут заредом Зимски камп у Основној школи „Лаза К. Лазаревић“ у Шапцу окупио је велики број заинтересованих ђака из свих образовних установа у граду. Распуст је право време за учешће у различитим радионицама и игровним активностима које су приредили учитељи и наставници школе домаћина. Реч је о креативним, интерактивним и забавним садржајима, чији је циљ стицање додатних знања и примена различитих вештина и талената. Током два дана, у понедељак и уторак, око 150 ученика прошло је кроз различите програме у којима је учешће полазника било бесплатно, а улазница једино добра воља и спремност да током распуста прошире своје видике и науче нешто ново. Зато је и мото овогодишњег кампа био „За наше знање - Лазино признање“.
Географија, граматика, логичке способности...

-Првог дана кампа, ученици су узели учешће у такмичењу под називом „Сложи се па сложи“ у оквиру географске радионице, потом су стихове популарне музике ставили у контекст граматике нашег језика исправљајући уочене грешке, а продукте рада направили су на Модној радионици слушајући приче о развоју моде. Другог дана Кампа наши најмлађи ученици чули су занимљиву причу о великом Јовану Јовановићу Змају, а проверу знања и примену различитих логичких способности показали су на радионици „Загонетни- одгонетни“. Потом су, заједно за Ученичким парламентом „Јевремове“ школе путем разговора и презентације отпутовали у Швајцарску, забавили се и певали на радионици „Љубав је то“, а наши програмери имали су прилику да уплове у свет истраживања и покрену робота- објаснио је професор српског у Лазиној школи Никола Танасић.

Фото: ОШ „Лаза К. Лазаревић“


На корак од деценије трајања
Прилику да се укључе имали су и родитељи, учествујући у разговорима на важну тему. Педагошко- психолошка служба школе одржала је радионицу (НЕ)моћ родитељства, чији је циљ пружања додатне подршке у васпитању деце.

-Као директор, посебно бих истакао да сам јако поносан што се у „Лазиној“ школи осети дух ентузијазма и позитивне енергије о чему сведочи и одржан Лазин камп који, скоро читаву деценију, окупља децу и њихове наставнике око заједничке теме усмерене на стицање и примену знања у различитим радионицама. Овогодишњи камп носио је симболичан назив- признање за стечено знање, а окупио је велики број ученика, на шта смо јако поносни и по чему смо препознатљиви- поручио је директор ОШ „Лаза К. Лазаревић“ Милан Благојевић.

За крај дружења и учења на најбољи начин- кроз игру, сви учесници су награђени дипломама и уједно је заказан нови сусрет за следећу годину, када ће Камп обележити деценију постојања.
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa