Инфо

18. јануар 2024.18. јан 2024.
И. Куртушић више није тренер Мачве

И. Куртушић више није тренер Мачве

ФУДБАЛ: ФК МАЧВА

Оставке увод у припреме

Клуб напустили председник Лазић и тренер Куртушић. Прозивка заказана за 19. јануар. Првобитни план припрема сада упитан. Наставак сезоне 24. фебруара
Да је све било према плану тренер Иван Куртушић би у петак обавио прозивку играча, означио почетак заједничког припремног периода. Нако рада у Шапцу, Мачва би отпутовала у Лињано где би обавили базични део припрема, проверили форму против три тима из Словеније и једног из Украјине, вероватно би имали генералну пробу 17. фебруара пред гостовање Вршца седам дана касније. Ништа од тога није отказано, али је све упитно. Свакако ће у све активности шабачки прволигаш са новим председником и новим шефом стручног штаба. Драгојло Лазић, досадашњи председник Управног одбора Мачве поднео је оставку на то место.

Борба Мачве на више фронтова


-Чињеница је да смо у протекле три године успели да стабилизујемо ситуацију. Поднео сам оставку јер сам увидео да је дошло до замора материјала и евидентно је време да руковођење клубом преузме група младих људи блиска клубу и надам се да ће га водити у добром смеру и наставити тамо где смо ми стали. Мачва је била и остала градкси клуб и верујем да ће имати подршку градских структура, те да ће тренутно финансисјки проблеми бити превазиђени – истакао је Лазић за Спортски журнал.

На исти корак се одлучио и досадашњи тренер Иван Куртушућ који је клуб преузео на поечтку лета 2022. године.

-Поносан сам на урађено током 20 месеци. Успели смо да подмладимо екипу, да остваримо најбоље јесење резултате у последње три године. Надам се џентлменском растанку са новим клупским руководством – нагласио је Куртушић за исти лист.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa