25. januar 2024.25. jan 2024.
Na startu zimske kampanje skupljeno 20 jedinica krvi
Crveni krst opštine Vladimirci

Na startu zimske kampanje skupljeno 20 jedinica krvi

Crveni krst opštine Vladimirci u standardnom kalendaru okupljanja dobrovoljnih davalaca krvi, zimsku kampanju je otpočeo u Provu koje otvara svake godine knjigu humanosti. U prelepom prostoru parohijskog doma akciji se odazvalo 22 davaoca a tečnost života je dalo njih 20.

Ako se po jutru dan poznaje biće to još jedna godina velikog doprinosa male Opštine zimskoj kampanji Instituta za transfuziju krvi Srbije, kako su rezerve krvi skoro na izmaku i to svih krvnih grupa. Tim značajnije jer samo jedan davalac može spasiti jedan život. Niska humanosti posle Prova već poslednje nedelje februara nastavlja se u Vladimircima, ponovo u aprilu okupiće se dobrovoljni davaoci kojima se priključuje sve veći broj mladih u Vladimircima. Slede drevni manastir Kaona i Debrc u junu, a letnja kampanja opet počinje iz varošice u avgustu, u septebru na redu su Provo i Kaona, i oktobru Debrc. Završna akcija je opet u preciziranom planu u Vladimircima.

Crveni krst Vladimirci brigu o davaoci iskazuje okrepljenjem i osveženjem po čemu se raspoznaje a Institut za transfuziju uz već prepoznatljivu crvenu torbu i majicu te okrepljenje sa nadom da će i ova 2024. godina odzivom skinuti sa dnevnog reda kampanje kako bi se ustalio zadovoljavajući odziv davalaca da se izbegne nedostatak koji sada tišti sve humaniste. Sve sa željom da svaki dan humanih otpočne potrebom da se krv da dobrovoljno i spase jedan život, i da to pređe u naviku, a zarad svih kojima je lek za koji nema zamene vredan života.
Sreten Kosanić

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa