25. januar 2024.25. jan 2024.
Borba za tron (foto: VK Šabac fb)

Borba za tron (foto: VK Šabac fb)

VATERPOLO: 2008. I MLAĐI

Novo finale

Dve ekipe i na drugom državnom finalu. Prvi tim jedan od favorita uz Partizan. Uvod borba na međunarodnom turniru u Beogradu
Generacija 2006. osvojila je Kup Srbije, a jednake želje, snove i ambicije imaju i igrači Save rođeni 2008. godine i kasnije. Pred njima je državna završnica(26 – 28. januar) gde šabački vaterpolo ponovo ima dve ekipe među najboljih osam. Savu 1 i Savu 2. Sava 1 su momci koji brane trofej od pre dve godine. Na regionalnom finalu Sava 1 predvođena Miroslavom Petrovićem i Milivojem Brankovićem osvojila je prvo, a drugi tim (igrači rođeni 2009. i 2010. godine) koji vode Miroslav Bogićević i Miloš Popović drugo mesto i u borbi protiv Radničkog i Valjeva izborili prve dve pozicije i državno finale u Novom Sadu.

Prvi tim je u grupi B gde su još: Bečej, Palilula i NBG vukovi. U grupi A je Sava 2, a uz nju: Banjica, Vojvodina i Radnički. Najpre po grupama sledi ligaški sistem, a potom prve dve ekipe prolaze u polufinale gde sledi ukrštanje.

Godište 2008. je uz finale starije generacije, dobru pripremu imalo i u Beogradu na međunarodnom turniru gde je osvojen pobednički pehar. U grupi je savladan Jadran 13:10, dok je Partizan pobedio Šapčane 13:8. Drugo mesto je vodilo u polufinale. Sava je pobedila 14:3 vukove, da bi u finalu uzvratila Partizanu osvojivši titulu.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa