14. februar 2024.14. feb 2024.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Opštinsko Udruženje penzionera Vladimiraca

Treće doba, prva briga

I nekolio hiljada penzionera Opštine Vladimirci iz leta u leto polako shvataju da treće doba nije puka svakodnevnica već prva briga Udruženja koje se po rečima čelnika manifestuje brojnim aktivnostima a za sada u prvom planu je pokušaj da se putem odbijanja preko penzija izbore da kvalitet penzionera podigne na viši nivo. Istini za volju i sadašnjih stotinak penzionera koji uplaćuju na blagajni po 50 dinara mesečno odnosno 600 dinara godišnje uklapa u mapu palete mogućnosti da preko svog Udruženja nabave povoljno potrepštine ali i da pohode ekskurzije ali, steknu li se uslovi, dobiju i pozajmice od šest do 12 meseci beskamatnim sredstvima, tvrde odgovorni za život Udruženja.

Prilika je da se osvrnu i na proteklu 2023. godinu koja je ispunila planirano ali i pretekla očekivanja brojnim mogućnostima koje su iskorišćene u punoj meri poput banjskog oporavka ali i druženja koje se mesecima prepričavaju. A sve je uramljeno izborima u mesnim opštinskim odborima.
Leto koje uveliko teče donosi i brojne novine uz pomoć Lokalne samouprave ali i sredstava koje Udruženje svojim aktivnostima izbori brigom da žitelji trećeg doba nabave sve potrepštine po povoljnim cenama a kasa Udruženja bude punija i pomogne da se paleta ponuda upotpuni što ogrevom svih iskazanih kvaliteta do prehrambenih potrepština i piletine kao pretežne hrane žitelja trećeg doba.

A ono što je negovana tradicija nedeljnih okupljanja sada je podignuta na viši nivo pa se svakog utorka od devet sati do podne može doći u prostorije Udruženja i uz lepu reč i novo viđenje popiti kafa ili čaj i spoznati novine u životu trećeg doba koje svoje čari ima primereno i vremenu ali i neprekidnoj niti prisećanja koja okupljaju znatiželjnike iz leta u leto u prostorije Udruženja koje je zahvaljujući Lokalnoj samoupravi umiveno u prijatan kutak dar Opštine Vladimirci koja itekako brine o svojim najstarijim žiteljima.


Banje su priča za sebe, uz one realizovane u protekloj godini do liste od 137 onih koji sada imaju priliku da iskoriste banjski oporavak a sada treba da se izboduje svaki od zainteresovanih uz napomenu da se mogu prijaviti samo oni koji banju koriste prvi put.

I tako iz dana u dan kvalitet najstarijih sugrađana željnih druženja i kvalitetnog provoda od ekskurzija do zabavom uokvirenih i pesmom odenutih svečarija trećeg doba dobija nove sadržaje kao dokaz da penzioneri sa teritorije Opštine Vladimirci iščekuju bogato leto druženja koja se pamte.
Sreten Kosanić

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa