29. februar 2024.29. feb 2024.
Foto: Opština Koceljeva

Foto: Opština Koceljeva

PREDSTAVNICI DRŽAVE I OPŠTINE POSETILI GRADILIŠTE NA LOKACIJI BUDUĆE TRŽNICE

Završetak radova do leta

Projektom, čija je vrednost preko 2,5 miliona evra, predviđena je izgradnja zatvorene tržnice sa multifunkcionalnim prostorom pijace, na kome će biti postavljene pokretne tezge koje se po potrebi mogu ukloniti kako bi se budući objekat mogao koristiti i u druge namene
Pre godinu dana u Koceljevi je počela izgradnja nove zelene pijace- tržnice na uglu Omladinske i Dušanove ulice. Na ovoj lokaciji decenijama su poljoprivredni proizvođači prodavali robu kupcima, a od februara 2023. do danas to čine nedaleko od ovog mesta.

Radove na ovom objektu obišli su predstavnici Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i opštine Koceljeva. Tom prilikom je izvođač, odnosno podizvođač zatražio produžetak roka za završetak radova za četiri meseca, te se očekuje da će do leta Koceljevci moći da koriste ovu modernu tržnicu.

Dosadašnja zelena pijaca bila je neuslovna, bez zatvorenog prostora, osnovnih higijenskih uslova, te se i kupci i prodavci slažu da će izgradnja tržnice podići standard u ovoj oblasti.

Projektom, čija je vrednost preko 2,5 miliona evra, predviđena je izgradnja zatvorene tržnice sa multifunkcionalnim prostorom pijace, na kome će biti postavljene pokretne tezge koje se po potrebi mogu ukloniti kako bi se budući objekat mogao koristiti i u druge namene.Prema rečima predsednika Privremenog organa koceljevačke opštine razlozi zbog kojih je izvođač zatražio produžetak roka od 131 dana jesu loše vremenske prilike tokom maja i juna prošle godine kada su ovaj kraj u više navrata pogodile bujične poplave.

–Reč je o jednom kapitalnom projektu koji će u budućnosti biti višenamenski, upotrebljavan, verujem, za različite sadržaje i događaje. Očekujemo da sve bude završeno do leta i da konačno građani mogu da ga koriste, da bude u funkciju i na radost svih- dodao je Ilinčić.

Foto: Opština Koceljeva


Novom tržnicom gazdovaće JKP “Progres” a u ovom preduzeću kažu da je realno očekivati da će njenom izgradnjom uslovi za trgovinu poljoprivrednih i drugih proizvoda biti neuporedivo bolji.

Zelena pijaca je površine oko 2,2 hiljade metara kvadratnih. Reč je o objektu zatvorenog tipa sa prizemnim delom u kojem će biti lokali, dok će se upravni deo nalaziti na spratu.


Predstavnici jedinice za implementaciju projekta “Partnerstvo za lokalni razvoj” koji je podržan od strane UNDP istakli su da je vrednost ugovora o izvođenju radova oko 300 miliona dinara bez PDV, te da se najveći deo, 85 odsto, finansira od strane države iz sredstava Evropske Investicione banke, dok je lokalna samouprava obezbedila preostalih 15 odsto vrednosti.
V.Bošković

Najnoviji broj

18. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa