Info

23. maj 2024.23. maj 2024.
Foto: Dom zdravlja "Dr Draga Ljočić"

Foto: Dom zdravlja "Dr Draga Ljočić"

PREVENTIVNI PREGLEDI U ŠABAČKOM DOMU ZDRAVLjA

Najveće interesovanje za UZ abdomena

Dom zdravlja “Dr Draga Ljočić“ Šabac organizovao je preventivne preglede, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, u nedelju. Na preglede koji su realizovani u Trećoj zdravstvenoj ambulanti odazvalo se 163 sugrađana.

Građani su mogli da provere arterijski krvni pritisak, urade EKG pregled, ultrazvučni pregled abdomena, laboratorijske analize krvi za kompletnu krvnu sliku, izmere nivo šećera u krvi.
Najveće interesovanje bilo za UZ pregled abdomena i iz tog razloga angažovana su četiri lekara koja su radila na dva UZ aparata.

-Cilj ovih preventivnih pregleda je da se podigne svest o prevenciji, odnosno da se na vreme otkriju neke hronične bolesti i da se na vreme leče, kako bi ishod tih bolesti bio dobar. Jako smo zadovoljni odzivom naših sugrađana. Preglede koje sada radimo otkrivaju veliki broj hroničnih nezaraznih bolesti koje su zastupljene u velikom procentu kod našeg stanovništva. Doktori će dati savete pacijetnima i poslati ih na dalje preglede kod izabranih lekara ili kod specijalista, rekla je dr Vesna Bukorović Ilić.

Iz Doma zdravlja apeluju i na ostale sugrađane da se odazovu u što većem broju na naredne preglede koji budu organizovani. Ukoliko se bolest otkrije u ranoj fazi sprečavaju se komplikacije kardiovaskularnih bolesti, šećerne bolesti, malignih bolesti kao najčešćih hroničnih nezaraznih bolesti.

Zbog velikog interesovanja i u narednom periodu pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja nastaviće se akcije preventivnih pregleda.

Najnoviji broj

13. jun 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa