Info

15. avgust 2013.15. avg 2013.
IZMEĐU REDOVA

DOK DLANOM O DLAN

Rekonstrukcija Vlade biće završena do kraja meseca. Kažu. Eto, a oni među nama Srbima što su sumnjičavi, stalno nešto zakeraju, te razvuklo se sve to, te ovo, te ono. Skeptici, ne veruju svojoj Vladi. A Vlada, dok dlanom o dlan, izabraće nove ministre. I Bog da nas vidi.
Ne stvarno, kome su to po ovim julskim i avgustovskim vrućinama, trebali novi ministri. Na onakvim temperaturama mogli su i oni da se iskvare. Ovako, uđemo u septebar, pa do zime ko izdrži, izdržao je.
Neki naši političari bili na saboru trubača u Guči. Sad oni bezobrazni i bezobzirni skeptici to jedva dočekali pa vele da su ti naški političari malko produvali.
Oni politički analitičari mnogo nešto polemišu o mogućem ulasku stranaca u našu Vladu. Pa šta i ako dođu, i sad neki od naših ministara deluju kao stranci.
Ko kaže da smo mi Srbi apolitičan narod. Ovih dana kako nema skupštinskih zasedanja ni televizijskih prenosa, crkavamo od dosade.
Kažu da će se ipak menjati zdravstvene knjižice. Ama neće. Izgleda da hoće. Možda i neće... Od toga će se neko, stvarno, razboleti.
Nedavno štrajkovali proizvođači mleka šabačkog kraja, tražili naravno, svoje pare. I umesto mnoštva koji su obećali da se pojave izpred nadležne ustavnove, došli samo poneki, a oni drugi se pravdali da im se baš tad telila krava. Jedan od učenika protesta je konstatovao da je i to lep događaj da u jednom danu svet ugleda tako mnogo teladi. Tako nešto se nije desilo u svetu. Pa ni kravljem.
A povodom tih krava, nedavno je u jednoj azijskoj zemlji avion udario u kravu, naravno na pisti. Kod nas to ne bi moglo da se desi, toliko nam je oslabio stočni fond.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa