12. septembar 2013.12. sep 2013.
VELIKI JUBILEJ CENTRA ZA SOCIJALNI RAD

POLA VEKA BRIGE O DRUGIMA

Šabački Centar za socijalni rad ove godine proslavlja pet decenija postojanja. Nadležni obećavaju da će se i u budućnosti truditi da pomognu najugroženijima
Samo šest godina posle osnivanja prvih centara za socijalni rad na teritoriji bivše Jugoslavije, Šabac je, 1963. godine, dobio ustanovu čija je osnovna delatnost briga o socijalno ugroženim pojedincima. Tokom pola veka postojanja, društvene, ekonomske, socijalne i političke prilike u zemlji uticale su na proširenje delatnosti centra, a deo bogate istorije, predstavnici ove ustanove prezentovaće ove godine, povodom velikog jubileja.
- Jubilej ćemo obeležiti vraćanjem u prošlost, jer nam je želja da pokažemo kako se Centar za socijalni rad u Šapcu razvijao od 1963. godine. Snimili smo dokumentarni film koji prati razvoj naše ustanove, a pripremili smo i specijalno izdanje našeg časopisa „Mreža“ povodom godišnjice rada. Dosta materijala je tokom duge istorije centra otišlo u nepovrat, te smo koristili dostupnu arhivsku građu, sećanja naših penzionera i radili određene rekonstrukcije kako bi što uverljivije prikazali razvoj naše ustanove. Nadamo se da ćemo ovom publikacijom i filmom dočarati našim sugrađanima kroz šta je sve prošao Centar za socijalni rad, i da ćemo im u nasledstvo ostaviti jedan značajan dokument, kaže direktorka Centra za socijalni rad Branka Davidović.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa