5. februar 2015.5. feb 2015.
PREDŠKOLCI VRTIĆA „PROLEĆE“ POKAZALI SPORTSKI DUH

RASTIMO ZDRAVO

Nakon seminara „Kids Atletics“ Svetske atletske organizacije u saradnji sa Atletskim savezom Srbije održanog u novembru prošle godine vaspitači PU „Naše dete“ svakodnevno rade na realizaciji ovog projekta koji je podržao i grad Šabac. Svesni činjenice da je fizička aktivnost veoma važan segment u razvoju dece predškolskog uzrasta Gradska uprava grada Šapca nedavno je donaciju u vidu dva kompleta sportske opreme i rekvizita prosledila Predškolskoj ustanovi „Naše dete“. Tim povodom zamenik gradonačelnika Nemanja Pajić i Vesna Živković, član Gradskog veća zadužena za sport, prisustvovali su prošlog četvrtka času sportskih aktivnosti predškolaca Vrtića „Proleće“.
- Po svemu ovome što smo videli sasvim smo sigurni da je oprema u pravim rukama. Grad je dva kompleta „Kids Atletics“ dobio kao donaciju baš zato što uspešno sprovodi program sporta kako u školama tako i u predškolskim ustanovama. Nijednog trenutka nismo imali dilemu kome treba dodeliti ova dva kompleta. Pre svega pohvalio bih i vaspitače Predškolske ustanove koji se edukuju i koji su završili edukaciju za ovaj program jer se na taj način usavršavaju. Sve ono što doprinosi pravilnom razvoju naše dece, a sport svakako to jeste, na gradu Šapcu je da samo to podržava ““ rekao je Pajić.
Fizička aktivnost zastupljena je u svakodnevnim aktivnostima dece PU „Naše dete“ jer je, kako ističu, bitna za njihov rast i razvoj. Samim tim edukacije i obuke vaspitača doprinose kvalitetnijoj realizaciji.
- Svi znamo da je atletika bazičan sport u kome se koriste osnovni elementi kretanja hodanje, trčanje, skakanje, bacanje i da je baza za razvoj motorike i uopšte motoričkih dečjih sposobnosti. Drago mi je što je grad Šabac učestvovao i prihvatio ovaj program kako bi mi vaspitači uspeli da prisustvujemo obuci gde je edukator bio prof. Dušan Perić, predsednik Stručnog saveta Atletskog saveza Srbije, i omogućili nam da to primenjujemo u radu sa decom. Atletika utiče na opšti razvoj dece tako da mi je drago što je ta obuka edukativno uticala na nas vaspitače kako bi obogatili i proširili naša znanja i kako bi usavršili naš rad u toku aktivnosti u radu sa decom ““ istakla je vaspitačica Danijela Stošić.
Oduševljenje ovakvim načinom rada pokazali su i Ognjen, Irina, Ivona i njihovi drugari.
- Trčali smo, preskakali prepone, radili na merdevinama. Interesantno je, zabavno i nije teško. Lepo se igramo i družimo ““ rekao je Ognjen.
Cilj projekta „Kids Atletics“ je da u svakodnevnim aktivnostima učestvuju sva deca bez obzira na svoju spretnost, snagu, snalažljivost. Na prvom mestu je timski rad koji istovremeno pruža deci i individualni doprinos ekipi. Dva kompleta sportske opreme i rekvizita prilagođenih ovom uzrastu omogućiće mališanima da na kvalitetan i zabavan način uđu u svet sporta.
- Predškolski period je jako osetljiv i važan za razvoj svakog deteta pa naš vaspitno-obrazovni program ima svakodnevne sportske aktivnosti tako da naša deca, bilo sa rekvizitima ili bez, svakodnevno rade fizičke vežbe. Mi smo ovde u vrtiću da lepo rastemo i da se igramo ““ dodala je Marica Vuletić, direktorka PU „Naše dete“.
Iako dva kompleta donirane sportske opreme ne podmiruju potrebe PU „Naše dete“ sva deca u svim vrtićima imaće priliku da sa svojim vaspitačima sportski čas provedu na što lepši i kreativniji način.
O. Gavrilović

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa