12. februar 2015.12. feb 2015.

RACIONALIZACIJA ZAPOSLENIH

Zakon o racionalizaciji kojim će se smanjiti broj zaposlenih obuhvatiće sve službenike ““ činovnike, službe, prosvetu, a na lokalnom nivou će da obuhvati javna preduzeća, kažu u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.
Savet za reformu javne uprave napravio je plan po kojem će se do kraja 2017. godine smanjiti broj zaposlenih u javnoj upravi. To će biti regulisano Zakonom o racionalizaciji, koji će imati rok do januara 2018. godine.
- Uštede moraju da se odraze u promeni na terenu ““ u strukturi, u načinu rada. Priprema takve promene uzima vreme, i mislimo da će stvarno dubinska reorganizacija da počne tek negde od druge polovine, možda čak i krajem godine, do tada je spremamo. Međutim, do tada postoje i neki očigledni viškovi. Recimo, ako vi uzmete jednu lokalnu samoupravu koja po svom broju stanovnika, po svojoj strukturi liči na drugu, a u jednoj imate osam zaposlenih u upravi, ustanovama i javnim komunalnim preduzećima na hiljadu stanovnika, a u drugoj imate 15, onda je jasno ko ima veći višak, objašnjavaju u ministarstvu.
M.S.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa