Info

12. mart 2015.12. mar 2015.
PREDATA PETICIJA U MINISTARSTVO

ZELENI PODELILI JEDINICE

U Narodnoj skupštini Republike Srbije, Zeleni Srbije su održali konferenciju za novinare o akciji “Za Šabac bez opasnog otpada“, na kojoj su govorili predsednik Zelenih Srbije i narodni poslanik Ivan Karić i predsednik Pokreta za Šabac Zelenih Srbije dr Dejan Pavlović.
Prema Karićevim rečima, “sistem upravljanja životnom sredinom u Srbiji praktično ne postoji, briga za životnu sredinu mora da bude pod okriljem posebnog ministarstva, jer, ekologija nije bacanje novca, nego zaštita zdravlja i nova mogućnost za privredu zemlje“.
Peticija sa 11.111 potpisa građana Šapca koji traže hitno uklanjanje opasnog otpada sa područja grada, predata je skupštinskom Odboru za zaštitu životne sredine i resornom Ministarstvu.
- Peticiju je potpisalo 20% građana i građanki Šapca koji traže da se ekološka bomba iz grada izmesti što pre. Broj potpisa sastoji se od pet jedinica. Jednu smo dali aktuelnom Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine koje zatvara oči pred ovim problemom. Drugu dodeljujemo nadležnim inspekcijskim organima koji decenijama nisu obavljali svoj posao, zbog kojih su nagomilane hemikalije pretile da ugroze ne samo Šabac, nego i područje Balkana za vreme prošlogodišnjih poplava. Treću dodeljujemo svima u prethodnim ministarstvima koji su se bavili pitanjem životne sredine, jer su, kršeći Ustav Republike Srbije, sprečavali informisanost o postojanju, vrsti i količini opasnih materija. Četvrta jedinica je za kompletnu Vladu na čelu sa Aleksandrom Vučićem, od koje tražimo da se pitanje opasnog otpada na teritoriji cele Srbije uvrsti na listu prioritetnih ciljeva, a peta je za sve nas zbog niske ekološke svesti, izjavio je dr Pavlović i dodao da bez obzira što Zeleni nude pomoć u rešavanju pitanja opasnog otpada, do sada nije bilo odgovora od strane zvaničnika.
M.F.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa