20. avgust 2015.20. avg 2015.
U KRIVAJI ZA VIKEND SEOSKE OLIMPIJSKE IGRE

JUBILEJ VREDAN PAŽNjE

Pocersko selo Krivaja tokom vikenda biće domaćini 10. Seoskih olimpijskih igara
Manifestacija koja je prvi put organizovana 2005. godine za vikend će doživeti jubilarno deseto izdanje. Domaćin će ovaj put biti Krivaja, gde je sve spremno za susrete seoskih olimpijaca. Karakteristika ove manifestacije je to da je svake godine prati velika posećenost, pa na igrama skoro svake godine učestvuje između 1.500 i 2.000 takmičara.
- Ove godine očekujemo učešće više od 40 ekipa iz seoskih mesnih zajednica, od ukupno 52 koliko postoji na teritoriji grada Šapca. Organizatori su obezbedili sve neophodne uslove za takmičare, a novina je da će se ove godine oni nadmetati i u rvanju, kao novoj disciplini.
Tradicionalno, sportski program pratiće i druge manifestacije po kojima su Seoske olimpijske igre poznate, poput izbora za mis. S obzirom da su ovo jubilarne, desete igre, zahvalićemo se svim ljudma koji su tokom protekle decenije doprineli tome da ovo takmičenje živi i da svake godine bude sve popularnije. Pripremili smo plakete zahvalnice za predstavnike svih seoskih mesnih zajednica u kojima su igre do sada održavane, kao i za pojedince koji su dali svoj doprinos u promociji razvoja ove manifestacije. Pokrovitelj igara je grad Šabac, a tehničku podršku u realizaciji pruža Sportski savez Šapca, kaže predsednik Organizacionog odbora Seoskih olimpijskih igara Sreten Radovanović.
Pobednici prošlogodišnjih igara bili su takmičari iz Mačvanskog Pričinovića, koji su iskoristili prednost domaćeg terena, s obzirom da je takmičenje održano u tom mestu.
M.S.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa