8. oktobar 2015.8. okt 2015.
KARATE: KLUB ŠABAC

ŽELjKU I STEFANU SREBRO

Šotokan karate do Ujedninjenih nacija SKDUN u Subotici bio je domaćin 23. Svetskog prvenstva u karateu i osmog KOHAI Svetskog kupa. U konkurenciji 37 država sa preko 2.000 takmičara radilo se na deset tatamija a zastupljene su bile sve starosne kategorije i kod dama i u muškoj konkurenciji.
Za reprezentaciju Srbije iz kluba Šabac nastupali su: Teodora Makević, Ignjat Veselinović, Ana Pajić, Željko Milutinović, Tijana Šajinović, Teodora Mitrić, Ivana Rajić, Stefan Gvozdenović i Anastasija Letić.
- Zadovoljan sam nastupom i naravno postignutim rezultatima mada bi bilo kompletnije da smo osvojili još tri medalje a bilo je na dohvat ruke. Grad Šabac je bogatiji za dve srebrne medalje i jednu bronzu i to nas ispunjava i nalaže rad i samo rad, govorio je trener KK Šabac Dejan Dašić.
Srebro su osvojili Željko Milutinović pionir u katama pojedinačno i Stefan Gvozdenović kadet u istoj disciplini. Bronzu je izborio kata miks tim u sastavu Tijana Šajinović, Ignjat Veselinović i Ivana Rajić. Vredan je nastup i ostalih boraca. Ana Pajić je stigla do četvrtog mesta, Teodora Makević petog a Tijana Šajinović je ispala u pred finalnom krugu. Teodora Mitrić je eliminisana u drugom krugu, Anastasija Letić je bila šesta a Ignjat Veselinović peti.
Takmičenju je prisustvovao i predsednik KK Šabac Bojan Sredojević.
S.K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa