18. februar 2016.18. feb 2016.
UDRUŽENjE GRAĐANA

HUMANITARNI KONCERT “PESMOM ZA DUŠU“

Humanost je jedna od najvrednijih osobina koja bi trebala da krasi svakog čoveka. Šapčani su mnogo puta do sada pokazali da je poseduju, našavši se u nevolji prijateljima, komšijama, poznanicima, pa i neznancima.
19.02.2016. godine, u organizaciji udruženja građana “Napredni pokret“, u sali muzičke škole “Mihailo Vukdragović“, održan je humanitarni koncert „Pesmom za dušu“. Prihod od prodatih karata uručen je porodici deteta koje boluje od teške i retke autoimune bolesti.
U prepunoj sali, uz predivne izvorne pesme, koje su svojim glasom oplemenili Saška Padrov, Predrag Drezgić - Preša i učenici osnovne i srednje muzičke škole: Aneta Bijuklić, Irina Brodić, Zorana Mićanović i Ognjen Milićević, uživali su svi, od izvođača do publike. Sve učesnike pratio je Šabački narodni orkestar, pod upravom istaknutog umetnika Milenka Božića. Najlepša slika dvočasovnog koncerta bilo je izvođenje završne pesme „Ovo je Srbija“, koju su svi u sali zajedno pevali nekoliko puta.
Tanja Radovanović, predsednica „Naprednog pokreta“ ističe da su poštovanje tradicije i humanost nešto što nam vraća veru i nadu u opstanak našeg naroda i bolju budućnost.
Ovo je prva, u nizu akcija, koje će organizovati „Napredni pokret“ - najavljuje predsednica Tanja Radovanović i još jednom se zahvaljuje svim učesnicima i publici, a posebnu zahvalnost iskazuje Eparhiji šabačke crkve i kolektivu muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ na čelu sa direktorom Draganom Karićem.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa