11. avgust 2016.11. avg 2016.
U OŠ „NIKOLAJ VELIMIROVIĆ“ OD 22. DO 27. AVGUSTA 11. LETNjI MATEMATIČKI KAMP

U GRADU ZNANjA DO ZNANjA

Do sada prijavljeno četrdeset troje učenika iz gradova širom Srbije i iz BiH. Obezbeđen besplatan smeštaj, hrana i predavanja. Sa decom iz Šapca i okoline očekuje se oko dvesta polaznika. Tokom šest dana biće održano sto časova matematike
Volja čini čuda, a mi volju za rad imamo. Imamo ljude koji i leti i zimi odvajaju vreme za decu. A deca znaju to da cene, rekla je direktorka OŠ „Nikolaj Velimirović“ Vesna Živanović proteklog utorka na konferenciji za novinare povodom otvaranja 11. Letnjeg matematičkog kampa. Dosadašnji entuzijazistički rad rukovodstva škole, nastavnika i bivših učenika, vrsnih matematičara, pokazao se više nego odličan što potvrđuje i ulazak u drugu deceniju postojanja kampa.
- Veliku zahvalnost dugujem kolegama koji su najveći nosioci tog posla. Cilj nam je da deci približimo matematiku koja je ključ otvaranja mnogih vrata u daljem životu ““ dodala je direktorka.
Učešće u kampu, koji svoja vrata otvara u ponedeljak, 22. avgusta, od 10 časova, za sve učesnike je besplatan. Za do sada prijavljenih četrdeset troje učenika iz ostalih gradova Srbije, kao i BiH, obezbeđen je besplatan smeštaj, hrana, materijal za rad. Za razliku od njih, kojima je ulaznica za kamp bio seminarski rad, učenici šabačkih škola svojim prisustvom na dan otvaranja obezbediće mesto u kampu.
- Organizujemo predavanja iz matematike za učenike od četvrtog do osmog razreda osnovne škole. Svakog dana imaće po četiri časa matematike, obilaske kulturnih znamenitosti našeg grada i večernja motivaciona predavanja. Kamp počinje u ponedeljak, 22. avgusta, u deset časova ujutru je svečano otvaranje, a časovi počinju od jedanaest sati. Predavači su naši uspešni učenici bilo iz Matematičke gimnazije, bilo bivši učenici naše škole kao i nastavnici iz naše škole tako da će ih biti oko dvadeset. Sve što je predviđeno za rad učenika u kampu je besplatno, a rad predavača volonterski kao i svake godine na dobrovoljnoj bazi ““ istakao je nastavnik matematike Vladimir Mihailović, član Organizacionog odbora LMKŠ pored direktorke i Miloja Joksimovića, nekadašnjeg učenika škole i sadašnjeg učenika Matematičke gimnazije.
Kao i prethodnih godina pored Gradske uprave grada Šapca značaj njihovog rada prepoznao je i Telekom Srbija, višegodišnji pokrovitelj i donator.
- Grad uvek prepozna dobre inicijative koje dolaze od strane škole. Na taj način želi da ih podrži što finansijski, što medijski, da bi, na kraju krajeva, imali što uspešniju decu koja će kroz ovaj neformalni, da kažemo i vannastavni vid aktivnosti, uspeti da imaju bolje rezultate u svom školovanju ““ izjavio je Goran Stojićević, pomoćnik gradonačelnika zadužen za obrazovanje.
Poslednjeg dana kampa, u subotu 27. avgusta, održaće se takmičenje iz matematike, posle koga će, na svečanom zatvaranju, biti dodeljena priznanja najuspešnijim takmičarima.
VRŠNjAČKA EDUKACIJA
Osnovni cilj kampa biće nadogradnja stečenih matematičkih znanja vršnjačkom edukacijom. Predavači će biti uspešni srednjoškolci iz Srbije koji su svoja znanja iz matematike i fizike pokazali na raznim takmičenjima.
- Neki od predavača bili su polaznici ovog kampa. Učešćem u ulozi predavača žele da mu se oduže za ono što su dobili pohađajući ga. Istovremeno, stiču i iskustvo u predavanju i prezentaciji znanja tako da je korist obostrana ““ rekao je učenik Matematičke gimnazije Miloje Joksimović, član Organizacionog odbora i jedan od predavača.
O. Gavrilović

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa