6. januar 2020.6. jan 2020.
Predsednik Skupštine grada: Šabački parlament ogledalo demokratičnosti

Predsednik Skupštine grada: Šabački parlament ogledalo demokratičnosti

Godišnja konferencija za medije posvećena radu Skupštine grada Šapca tokom 2019. godine, održana je danas u Gradskoj kući. Novinarima su se ovom prilikom obratili predsednik gradske Skupštine Nemanja Pjić i sekretar, Zlatko Ranković.

- U protekloj godini održali smo 11 sednica, dakle zasedali smo gotovo jednom mesečno. Tokom 82 sata efektivnog rada doneseno je 162 odluke. Napomenuo bih 34. i 31. sednicu. Prva navedena je trajala nepinih 12 sati, dok je na drugoj usvojeno čak 36 tačaka- izneo je prošlogodišnju statistiku sekretar Skupštine grada Šapca,Zlatko Ranković.


Šabački parlament bio je ogledalo demokratičnosti i mesto na kom svi odbornici koriste jednako pravo na zastupanje svojih stavova- izjavio je predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić i dodao:

- Ukoliko pogledamo statistiku javljanja, uočićemo da je na nekim sednicama bilo i više od 20 javljanja pojedinih odbornika. Među važnijim odlukama protekle godine izdvojio bih budžet za 2020, koji je usvojen u zakonskom roku. Kao i prethodnih godina, i ovogodišnji budžet predstavlja nastavak odgovorne politike prema gradu-odgovornost prema obrazovanju, socijalnoj zaštiti, kao i daljem razvoju infrastrukture i unapređenju uslova života u našem gradu.

Osim redovnog rada, koji podrazumeva usvajanje programa poslovanja javnih preduzeća, kao i izveštaje o njihovom radu, Skupština je tokom 2019. godine usvojila i niz drugih važnih odluka. Predsednik gradskog parlamenta je posebno istakao podršku inicijativi meštana Štitara o izmeštanju trase Državnog puta I B reda Šabac-Loznica.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa