Инфо

6. јануар 2020.6. јан 2020.
Председник Скупштине града: Шабачки парламент огледало демократичности

Председник Скупштине града: Шабачки парламент огледало демократичности

Годишња конференција за медије посвећена раду Скупштине града Шапца током 2019. године, одржана је данас у Градској кући. Новинарима су се овом приликом обратили председник градске Скупштине Немања Пјић и секретар, Златко Ранковић.

- У протеклој години одржали смо 11 седница, дакле заседали смо готово једном месечно. Током 82 сата ефективног рада донесено је 162 одлуке. Напоменуо бих 34. и 31. седницу. Прва наведена је трајала непиних 12 сати, док је на другој усвојено чак 36 тачака- изнео је прошлогодишњу статистику секретар Скупштине града Шапца,Златко Ранковић.


Шабачки парламент био је огледало демократичности и место на ком сви одборници користе једнако право на заступање својих ставова- изјавио је председник Скупштине града Шапца Немања Пајић и додао:

- Уколико погледамо статистику јављања, уочићемо да је на неким седницама било и више од 20 јављања појединих одборника. Међу важнијим одлукама протекле године издвојио бих буџет за 2020, који је усвојен у законском року. Као и претходних година, и овогодишњи буџет представља наставак одговорне политике према граду-одговорност према образовању, социјалној заштити, као и даљем развоју инфраструктуре и унапређењу услова живота у нашем граду.

Осим редовног рада, који подразумева усвајање програма пословања јавних предузећа, као и извештаје о њиховом раду, Скупштина је током 2019. године усвојила и низ других важних одлука. Председник градског парламента је посебно истакао подршку иницијативи мештана Штитара о измештању трасе Државног пута I B реда Шабац-Лозница.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa