10. mart 2021.10. mar 2021.
Pixabay

Pixabay

DDOR ubrzava isplatu štete poljoprivrednicima u Srbiji

Kompanija DDOR osiguranje saopštila je danas da je u saradnji sa BioSens institutom razvila posebnu mobilnu aplikaciju koja će poljoprivrednim proizvođačima omogućiti prijavu šteta od vremenskih nepogoda nakon što je nastala na njivi ili voćnjaku.

"Na ovaj način, uz digitalizaciju, postupak procene šteta biće brži, jednostavniji i efikasniji, a proizvođači će brže moći da nastave sa radom", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će aplikacija biti besplatna za sve osiguranike DDOR-a, sa polisama koje pokrivaju njihove useve i plodove i dostupna za preuzimanje na "Google Play".

"DDOR TERRA predstavlja još jedan korak u značajnom procesu naše digitalizacije, čiji je cilj unapređenje kvaliteta usluga koje pružamo našim klijentima", izjavio je predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja Giorgio Marchegiani.

Prema rečima državnog sekretara Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Senada Mahmutovića to Ministarstvo je u protekloj godini isplatilo 28.100 zahteva za podsticaje osiguranja i za to je izdvojeno 1, 25 milijardi dinara.

"Povraćaj premije osiguranja je od 40 odsto do 70 odsto na području Moravičkog, Zlatiborskog, Kolubarskog, Podunavskog i Šumadijskog upravnog okruga, umanjene za iznos poreza i važiće i ove godine", rekao je Mahmutović.


Izvor Beta

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa